Hora Unirii la Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2012
Hora Unirii la Carei

Manifestările dedicate sărbătoririi a 153 de ani de la Unirea Principatelor au  adunat pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei oficialităţi locale, mulţi elevi, un public modest şi însemnate forţe de ordine, în special jandarmi.

Valul de nemulţumiri acumulate, exprimate în tot mai multe localităţi din ţară au determinat reprezentantii forţele de ordine să aloce un număr mai mare de efective, în special jandarmi, pentru  a preveni eventualele proteste din timpul evenimentului ce a marcat Ziua Unirii.

După ce  Adrian Paşca, directorul Centrului Cultural Carei, a  prezentat însemnătatea zilei de 24 Ianuarie, un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum.

Au depus coroane de flori  reprezentanţi ai MAI, Primăriei Carei, partidelor politice (USL,PDL,UDMR), veteranilor de război, ai Asociaţiei Unirea 2009 şi ai Asociaţiei cultural-patriotice Avram Iancu Carei.

Elevi  ai Cenaclului Artis au recitat poezii  iar apoi, majoritatea celor  prezenţi au întins o Horă a Unirii în acompaniamentul tarafului Ceatăra, condus de Adrian Paşca.

redactia

comentarii

de roger la 26 ianuarie 2012 - 18:26

si o BETIE ZDRAVANA A PRIMARULUI VICELUI SI GASCA DE CONSILIERI LA MOTEL …POLITAI…

de roly la 26 ianuarie 2012 - 20:59

daca laycsi a ajuns sa se bage in hora e nasoala rau de tot.szeszu nu poate sta departe de primaru nost si gascuta de lingai ca muci so facut tati!

de sorin la 14 martie 2014 - 16:18

bine ca mates nu a depus doi iepuri si un fazan – asa i-au ramas mai multi pentru sefi

Lasati un comentariu