Debut în programul naţional „Şcoala altfel”

• publicat la: 3 aprilie 2012
Debut în programul naţional „Şcoala altfel”

Primele două zile ale săptămânii „Şcoala altfel” au fost zile pline pentru instituţiile de cultură din oraş. Astfel, la Biblioteca Municipală Carei,luni şi marţi, peste 150 de elevi însoţiţi de cadre didactice au participat la activităţi prestabilite. Au fost proiectate prezentări Power Point pe grupe de vârstă în care au fost descrise activităţile biliotecii, serviciile pe care aceasta le oferă utilizatorilor şi modalitatea de înscriere, pentru cei care nu o frecventează încă. Cu acest prilej, peste 50 de elevi mai mici sau mai mari au devenit utilizatori, fiind înscrişi la bibliotecă.

Luni, clasele I A, I B, a IV-a A şi a IV-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII Vasile Lucaciu, însoţiţi de doamnele învăţătoare Florica Iederan, Angela Gorgan, Gabriela Lazăr şi Kajó Enikö,   au urmărit filmul artistic De-aş fi Harap Alb, după basmul cu acelaşi nume de Ion Creangă. Marţi, elevii doamnei învăţătoare  Rodica Motişan au animat din nou sala Biblionet a bibliotecii careiene, evocând frumoasa prietenie între doi mari scriitori:Eminescu şi Creangă. Iar activităţile Şcolii Altfel la Bibliotecă nu se opresc aici.

Săptămâna Altfel de la şcoală a descălecat şi la recent renovatul Castel din Carei. Preşcolarii grădiniţei nr. 33 din Satu Mare, elevi ai Liceului de artă din Oradea, ai Liceului german Hám János, de la şcolile din Andrid, Petreşti, aceştia din urmă cu invitaţii lor din Odorheiul Secuiesc, au admirat interioarele de epocă ale Castelului, precum şi exponatele ce evocă istoria oraşului şi meşteşugurile practicate de-a lungul timpului aici. În aceste prime două zile din săptămâna Şcoala Altfel, peste 1.500 de elevi au vizitat acest obiectiv turistic local. Un număr mult peste aşteptările angajaţilor de la Castel.

Am stat de vorbă cu unii dintre vizitatori şi toţi erau plăcut impresionaţi de cele văzute. Doamna profesoară care însoţea elevii Liceului de Artă de la Oradea a remarcat marea diferenţă dintre vechiul muzeu careian, pe care l-a vizitat cu ani în urmă, şi ceea ce a găsit acum.

Fluxul mare de vizitatori a fost fluidizat de o foarte bună organizare a celui care administrează Castel,Bogdan Georgescu şi directorul Muzeului careian,Nandor Hágó. Aceştia se aşteaptă în continuare la un număr mare de vizitatori pe durata întregii săptămâni.

redactia

comentarii

de Bula la 4 aprilie 2012 - 05:12

Scoala ALANDALA
asta e de mineee…….

de Rakoczi la 4 aprilie 2012 - 05:15

Bine punctat Bula.La asa conducatori asa scoala.

de piataCarei la 4 aprilie 2012 - 07:50

ce dever am facut……
ghiciti de la ce scoala ?

Lasati un comentariu