Lansarea DVD-ului Doine al Laurei Bakk şi Tarafului Ceatăra

• publicat la: 3 aprilie 2012
Lansarea DVD-ului Doine al Laurei Bakk şi Tarafului Ceatăra

Un eveniment cultural,  important credem noi, marchează începutul lunii aprilie la Carei.  Semnificaţia momentului este în primul rând pentru cei sensibili la muzica tradiţională, în special la doina românească. Este vorba de Lansarea DVD-ului Doine, în interpretarea Laurei Bakk şi a Tarafului Ceatăra.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Centrul Cultural Carei şi Taraful Ceatăra condus de Adrian Paşca, va avea loc miercuri 04 aprilie 2012, de la ora 12,30, în Sala Festivă a Liceului Teoretic din Carei.

DVD-ul cuprinde treisprezece doine, din zonele folclorice Codru, Chioar, Maramureş şi Banat, nouă dintre acestea fiind în interpretarea Laurei Bakk şi patru în interpretarea instrumentală a Tarafului Ceatăra.

Evenimentul de lansare va cuprinde patru doine în interpretare vocală – Laura Bakk, trei doine în interpretare instrumentală – Taraful Ceatăra, o piesă vocală de joc din zona Codru şi o suită instrumentală a grupului de instrumentişti din cadrul Ansamblului Folcloric Crenguţa a Liceului Teoretic din Carei.

Regia acestui eveniment, ca şi a DVD-ului amintit, sunt realizate de prof. Adrian Ţineghe.

Intrarea este liberă.

redactia

Lasati un comentariu