Cardul de sănătate

• publicat la: 28 iunie 2012
Cardul de sănătate

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede că asigurații vor fi scutiți de la plata cardului de sănătate, cheltuielile legate de producerea acestuia urmând să fie suportate de stat.

Executivul a mai stabilit că pentru plata și distributia cardului de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu Compania Națională „Imprimeria Națională” SA.
„Aveam semnale că nu toți asigurații ar fi fost de acord să plătească producerea cardului. Așa că am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finanțe și am găsit o soluție financiară prin care să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toți cetățenii vor primi acest card”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătații.

Costul unui asemenea card de sănătate este de aproximativ 2 euro. CNAS speră ca producerea cardului să înceapă în luna august. Se estimează că în fiecare lună Imprimeria Națională va putea produce un milion de exemplare.
sursa Știri Acasă.ro

Lasati un comentariu