5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

• publicat la: 25 iulie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

Șoferii români sunt prea săraci să cumpere maşini ieftine; partea buna a scăderii leului; Adrian Năstase, audiat la Curtea de Apel Bucureşti; saună la orele de vârf cu 1,3 lei şedinţa; cazul de evaziune fiscală.

capital.ro: Șoferii români sunt prea săraci să cumpere maşini ieftine:

Înmatriculările de mașini scumpe sunt pe val. În ciuda faptului că piața auto scade dramatic, iar condițiile economice se deteriorează, românii nu și-au pierdut apetitul pentru produse exclusiviste. Statistica ne arată că România are peste 330.000 de posesori de autoturisme din categoriile premium și lux. La finalul anului trecut, parcul auto național includea 64 Aston Martin, 209 Bentley, 134 Ferrari, 40 Lamborgini, 182 Maserati și 60 Rolls Royce.

business24.ro: Partea buna a scaderii leului:

Scaderea leului in raport de euro aduce un balon de oxigen pentru producatorii locali. Scumpirea importurilor ii avantajeaza. Recent, directorul unei retele de hypermarketuri a facut o afirmatie demna de toata atentia. A spus ca daca euro va mai continua sa creasca in raport cu leul, magazinele pe care le conduce vor avea in vedere aprovizionarea cu prioritate cu produse romanesti.

romanialibera.ro: Adrian Năstase, audiat la Curtea de Apel Bucureşti:

Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, a fost adus, miercuri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul avocaţilor fostului premier în cazul contestaţiei la executarea pedepsei. În 26 iunie, Tribunalul Bucureşti a constatat că nu există niciun impediment de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul fostului premier. În urma acestei decizii, Adrian Năstase a fost dus de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, fiind astfel pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

evz.ro: Saună la orele de vârf cu 1,3 lei şedinţa:

Clienţii mijloacelor de transport în comun din marile oraşe se plâng că instalaţiile de ventilaţie nu fac faţă caniculei şi trebuie să suporte temperaturi de peste 45 de grade Celsius. Cristian Petre e unul dintre bucureştenii care foloseşte zi de zi metroul pentru a ajunge la muncă. „Merg pe magistrala Berceni – Pipera, iar la ora 7.00 dimineaţa, când urc în metrou spre serviciu, şi la ora 18, când mă întorc acasă, este o asemenea căldură în vagoane că transpiri aproape instantaneu. Trebuie să îndurăm asta în fiecare vară”, se plânge bucureşteanul, care a sesizat conducerea regiei fără succes.

zf.ro: Cazul de evaziune fiscală:

Nicole Saikaly era liderul unui palier al circuitului evazionist. Din grupare făceau parte şi opt bulgari. Nicole Saikaly era lider al unui palier din circuitul evazionist care îi mai includea, printre alţii, pe ginerele şi fiica senatorului Cezar Măgureanu, Sorin şi Raluca Găzdac, dar şi opt bulgari, potrivit unor procese verbale ale procurorilor.

sursa money.ro

Lasati un comentariu