Concurs de recitări Crăișorul Munților-Avram Iancu

• publicat la: 8 septembrie 2012
Concurs de recitări Crăișorul Munților-Avram Iancu
În deschiderea manifestărilor prilejuite de comemorarea a 140 de ani de la trecerea în neființă a lui Avram Iancu, a avut loc un concurs de recitări sub genericul Crăișorul Munților-Avram Iancu. Evenimentul s-a desfășurat în holul Direcției de Cultură și Sport din Castelul Karoly.
Concursul de recitări „Crăișorul Munților-Avram Iancu”, aflat la prima ediție, a fost organizat de Asociația Culturală „Unirea 2009”, Asociația Cultural Patriotică „Avram Iancu”, Direcția pentru Cultură și Sport din cadrul Primăriei Carei, Centrul Cultural Carei și Biblioteca Municipală Carei.
Din juriu au făcut parte prof. Mihai Berteanu, vicepreședinte al Asociației Refugiaților a Județului Satu Mare și membru în comitetul director al Asociației Cultural-Patriotice „Avram Iancu”, Victor Micle, președinte al Asociației Culturale „Unirea 2009”, prof. Maria Berteanu, președintele Asociației Refugiaților-filiala Carei și Corina Nuna, bibliotecar șef-secție la Biblioteca Municipală Carei.

În concurs s-au înscris Claudia Zob, cls. a XII-a, Alexandra Onețiu, clasa a X-a, Janet Drimuș, clasa a X-a, Teodora Racolța, clasa a IX-a, Aurora Ciută, clasa a IX-a, Claudian Șiman, clasa a X-a, și Sergiu Fogaș, clasa a X-a, toți de la Liceul teoretic Carei, precum și Larisa Latiș, clasa a VIII-a la Școala cu Clasele I-VIII „Vasile Lucaciu” Carei. Din partea Consiliului Elevilor a fost prezent elevul Ionut Sava de la Liceul Teoretic.

Intrecerea a fost strânsă, versurile care au fost interpretate cu emotie si patos,fiind apreciate de  spectatorii prezenti. Dorul de Avram Iancu, de spiritul său vibra din glasurile talentaților tineri elevi. Deși departajarea a fost greu de făcut, după cum mărturisea prof. Mihai Berteanu, dar orice concurs își desemnează câștigătorii.

De data aceasta, aceștia au fost: Claudia Zob, locul I, Sergiu Fogaș, locul II, Aurora Ciută, locul III și Larisa Latiș, mențiune.

Toți participanții au primit Diplome de participare din partea organizatorilor, iar premianții au fost invitați să-și recite poeziile la evenimentul  închinat memoriei tribunului ardelean,ce va avea loc duminică, 09.09.2012,de la ora 12,00  în fața monumentului lui Avram Iancu din municipiu.

redactia

comentarii

de Oana la 9 septembrie 2012 - 10:52

Acest concurs, care este unul de poezie patriotica ,ar trebuie extins, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean, la nivelul intregului judet!
Felicitari organizatorilor si participantilor!

Lasati un comentariu