Statul a plătit degeaba 78.000 euro chirie pentru Baconschi

• publicat la: 8 septembrie 2012
Statul a plătit degeaba 78.000 euro chirie pentru Baconschi

Liderii liberali Călin Popescu Tăriceanu şi Puiu Haşotti au făcut sâmbătă două dezvăluiri şoc privind practicile guvernării Boc.

Chirie pentru eventuale week-end-uri la Paris

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, aflat la Şcoala de vară a OFL (Organiazaţia Femeilor Liberale), a făcut o dezvăluire şocantă. „După ce Teodor Baconschi şi-a încheiat misiunea de ambasador al României la Paris şi s-a întors la Bucureşti, timp de încă 10 luni, statul Român, prin MAE, a plătit în continuare chirie pentru apartamentul de lux în care a locuit în ultima parte a misiunii în Franţa. Evident, faţă de jaful din perioada guvernării Boc, suma nu este mare. Este vorba de 78.000 de euro. Dar pentru ce s-au aruncat punctual aceşti bani, pentru un apartament care a stat gol timp de 10 luni, suma este imensă şi total nejustificată. Probabil MAE a plătit această sumă pentru unul sau eventual două week-end-uri petrecute de dl Baconschi la Paris după ce nu a mai fost ambasador”, a spus Tăriceanu.

Banii nu pot fi recuperaţi

Aflat şi el la întrunirea femeilor liberale, ministrul culturii, Puiu Haşotti a fost întrebat de ziarişti dacă guvernul actual poate recupera banii aruncaţi aiurea de fostul cabinet Boc. „Din păcate, banii nu pot fi recuperaţi. S-a plătit chirie către o parte, proprietarul imobilului, care nu poate fi trasă la răspundere. Juridic, proprietarul este o parte dintr-un contract şi este de bună credinţă. El nu este angajat faţă de statul Român”, a precizat Haşotti.

Deşi procedurile sunt extrem de complicate, considerăm că MAE poate demara o verificare şi să se regreseze împotriva persoanei sau persoanelor din minister care au aprobat plata nejustificată a chiriei la Paris.

„Moştenire dezastruoasă la Ministerul Culturii”

Profitând de prezenţa presei, ministrul Puiu Haşotti a declarat că „am găsit un dezastru în minister, un dezastru lăsat de fostul ministru Kelemen Hunor. Actualul ministru nu a vrut să intre în amănunte, dar a făcut doar două precizări de ordin general. „Fonduri şi programe au fost direcţionate şi alocate cu precădere pe criterii etnice. Cred că se înţelege ceea ce vreau să spun”, a declarat Haşotti.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu