Cei mai simpli biscuiţi de casă

• publicat la: 25 noiembrie 2012
Cei mai simpli biscuiţi de casă

Vrei ceva foarte bun, simplu si repede de făcut? Solutia este reţeta celor mai buni biscuiti de casă. Ingrediente simple si gust perfect, aşa pot fi descrisi cei mai simpli biscuiţi de casă.

Ca să faci cei mai simpli biscuiti de casă ai nevoie de 250 de grame de unt, 150 de grame de zahăr tos, 2-3 picături de extract de vanilie, un ou intreg bătut si 220 de grame de făină. Iti mai trebuie o linguriţă de praf de copt, un praf de sare,ciocolată fărâmată in bucăţele mici (optional), o mână de nuci (sau alune), coajă de portocală confiată (opţional).

Intr-un castron mare, bate impreună untul si zahărul, până rezultă un amestec  pufos si cremos. Foloseste un mixer si combină untul moale cu zahărul. Adaugă oul bătut in prealabil si extractul de vanilie, apoi amestecă până când sunt bine combinate. Adaugă făina, praful de copt si sarea si amesteca.

Pune o folie de plastic pe masa de lucru si pune aluatul. Infăşoara aluatul astfel incât să rezulte un fel de salam, cu diametrul de 7-8 centimetri. Lasă-l la rece pentru cel puţin o oră, până devine ferm.

Taie felii de aluat de un centimetru grosime si aşază-le in tava de copt pe folie de copt. Pune deasupra nuci, ciocolată sau coaja de portocală confiata. Merg foarte bine cu putin zahăr presărat deasupra.

Coace biscuitii la 200 de grade, 10-15 minute, sau până când marginile prind o culoare auriu-maro. Scoate biscuitii din tavă după ce se răcoresc putin. Sunt perfecţi cu lapte sau lapte cu cacao sau simpli, de ronţăit la televizor.

 

sursa ziare.com

comentarii

de larisa la 19 decembrie 2012 - 14:49

Super buna reteta. In loc de unt am pus margarina unirea dar au iesit foaaarte buni. Multumim pt retetaa

de Cristinica la 24 decembrie 2012 - 22:30

cati biscuiti ies din compozitia asta? acum incerc reteta :)))

de Simona la 2 martie 2013 - 00:10

Sunt extraordinari biscutii
Duminica mai fac o tura, colegele de la serviciu sunt innebunite
Multumesc pt reteta

Lasati un comentariu