Aromoterapia la birou: Cum sporeşti eficienţa angajaţilor?

• publicat la: 21 ianuarie 2013
Aromoterapia la birou: Cum sporeşti eficienţa angajaţilor?

Un birou curat, care miroase a vanilie, scortisoara sau lavanda, ii va ajuta pe angajatii tai sa fie mult mai eficienti, spun specialistii. Desigur, aromele trebuie sa fie naturale, nu chimice, tocmai de aceea trebuie sa fii atent si la produsele de curatenie pe care le folosesti.

De mii de ani, omul a folosit aromoterapia in combaterea si tratarea unor boli, dar si pentru cresterea starii de bine fizice sau psihice. Un „ritual” de curatenie cu produse bio aromate te va ajuta si pe tine sa rezolvi doua probleme majore, dintr-un foc: angajatii nu vor mai respira un aer incarcat cu arome chimice, iar asocierea aromelor cu locuri si momente placute poate creste productivitatea lor la birou.

Vanilia de exemplu are efect anti-oxidant si relaxant, scotisoara stimuleaza ctivitatea creierului si memoria, lavanda reduce stresul si are efect antiviral, portocala relaxeaza tensiunea musculara, menta energizeaza, iar bradul este util ca adjuvant in afectiunile aparatului respirator.

Cum sporesti eficienta angajatilor prin aromoterapie

„In ultimii ani s-au construit birouri de mare capacitate din sticla si otel, a caror ventilatie de cele mai multe ori lasa de dorit. Pentru siguranta, geamurile nu se pot deschide sau sunt doar limitat oscilobatate, suprafata de contact cu aerul proaspat fiind destul de restransa. Aportul de aer din cladire este adus de catre aparatele de climatizare care prezinta un mare risc pentru sanatate”, sustine Catalin Colfescu, director comercial Bio Cleaning, companie specializata pe acest segment.

Daca in acest context folosesti substante chimice pentru curatenie, ele raman ca si reziduu atat in aer cat si pe suprafete, iar toate acestea ajung in plamanii angajatilor, spune acesta.

Consecintele nu sunt tocmai placute: de la probleme respiratorii, bronsite, astm pana la diverse alergii si toate acestea duc la o alterare a calitatii vietii, completeaza specialistul.

Aromele naturale pot schimba starea de spirit a angajatilor

Chiar daca zilele de concediu par insuficiente, orice angajat va incepe ziua cu zambetul pe buze daca in biroul sau va simti arome de cetina de brad, ca in mijlocul naturii.

Vanilia si scortisoara pot, de asemenea, trezi amintiri la nivel de subconstient. Aceasta stare de bine se va transforma, de cele mai multe ori, intr-o munca eficienta, cu rezultate palpabile.

Legatura dintre efectul terapiei prin arome si productivitate a fost si catalizatorul ideii de a crea produse 100% bio, cu accent pe arome.

„De cele mai multe ori amintiri precum copilaria, sarbatorile de iarna, momente fericite ne aduc o stare de bine, care se transforma in calitate si profit in cadrul unei companii”, completeaza Catalin Colfescu…business24.ro

Lasati un comentariu