Camion cu butelii implicat in eveniment rutier

• publicat la: 24 ianuarie 2013
Camion cu butelii implicat in eveniment rutier

În cursul serii trecute, în localitatea Valea Vinului, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, şoferul unui autotractor ce transporta butelii, un bărbat de 46 de ani, din Dolj, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a derapat în şanţ.

Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu 2 autospeciale şi o ambulanţă SMURD,  sub comanda Plt. adj. şef Silaghi Marcel, în localitatea Valea Vinului, pe D.J. 193, unde pompierii au fost anuntati că un autocamion Renault, cu numărul de înmatriculare DJ-80-KZC, încărcat cu butelii GPL, era în pericol să se răstoarne, aparţinând de S.C. Dumagas Transport Craiova S.R.L.

Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns la locul intervenţiei  la ora 19.25, după ce au parcurs o distanţă de 31 de kilometri şi au constatat că autotrenul Renault era încărcat cu 840 de buteli pline cu GPL, a derapat prezentând pericolul de răsturnare pe partea dreaptă.

Din cadrul comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al   judeţului Satu Mare, s-a deplasat la locul intervenţiei grupa operativă condusă de Lt. Cordis Cristian, iar în sprijin a venit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenţă al comunei Valea Vinului condus de domnul primar.

La faţa locului s-a deplasat Inspectorul Şef al ISU ,,SOMEŞ” Satu Mare Col. Burz Iulian împreună cu domnul Prefect Avram Eugeniu care au preluat comanda intervenţiei. Pompierii militari împreună cu SVSU au acţionat la descărcarea buteliilor, repunerea autotrenului pe carosabil şi încărcarea  buteliilor în autovagon.

Intervenţia s-a încheiat la ora 00.10, în urma evenimentului nerezultând însă pagube materiale sau victime.

Lasati un comentariu