Palmele îţi dezvăluie bolile de care ai putea suferi

• publicat la: 19 ianuarie 2013
Palmele îţi dezvăluie bolile de care ai putea suferi

Încă de la inceputurile medicinei, mâinile si in special palmele au fost considerate o sursă de indicii preţioase pentru diverse boli care afectează intregul organism.

Află ce poţi „citi” in palme cu privire la sănătatea ta.

Cercetează-ti cu atentie palmele, dar si degetele si unghiile pentru a observa schimbări care pot indica unele boli de care suferi fără să ştii.

Palmele umede

In conditii de stres sau anxietate, temperatura palmelor creste, iar pielea transpiră. Dacă ai palmele umede foarte des, chiar si atunci când nu esti stresată, problema ar putea fi hiperactivitatea glandei tiroide.

Când palmele umede sunt insotite si de o pierdere in greutate aparent fără motiv, ai nevoie de un consult de specialitate pentru tiroidă ca să beneficiezi de tratamentul corect.

Palmele inrosite

Când palmele s-au inrosit fără motiv, cauza tine de cele mai multe ori de ficat. Ciroza, care poate fi cauzată de excesul de alcool sau de hepatita C, produce o inrosire a pielii palmei in special la extremitati, de-a lungul marginilor ce includ degetul mare si degetul mic.

Inrosirea palmelor poate avea insa si alte cauze, ca simptom al artritei, al unor probleme ale glandei tiroide si chiar al unei sarcini.

Palmele uscate

In mod obisnuit, palmele nu se usucă, fiind lubrifiate de grăsimea secretata in mod constant. Atunci cand ai mainile foarte uscate si observi si ca pielea palmelor s-a uscat, problema ar putea tine de reducerea activitatii glandei tiroide.

Alte cauze pentru palmele uscate includ sensibilitatea la unele ingrediente din sapun sau alte cosmetice si scaderea nivelului de estrogen din organism, intalnita in mod natural dupa menopauza.

Umflături in palme

Umflaturile neobisnuite in palme pot fi un semn al cancerului ovarian, dar acest simptom nu este intalnit foarte des. In schimb, umflaturile articulatiilor degetelor sunt un semn clar al artritei sau al reumatismului, probleme care afecteaza de obicei degetele dupa ce sunt deja prezente la nivelul coapselor sau al altor articulatii.

Tremuratul mâinilor

Semn prezent deseori dupa excesul de cafea sau bauturi alcoolice, tremuratul mainilor poate fi un simptom al instalarii bolii lui Parkinson. Exista insa si alte afectiuni neurologice mai putin grave, care pot fi descoperite de medic atunci cand simptomele includ tremurat, rigiditatea palmelor sau scaderea vitezei de reactie la nivelul mainilor.

Depozite de grăsime

Dupa ce ai cercetat palma, intoarce-o si strange pumnul. Zonele dintre oasele de la baza degetelor sunt afundate in mod obisnuit, dar daca observi umflaturi de culoare galbuie in aceasta zona, ai de-a face cu depozite de colesterol. Discuta problema cu medicul si asigura-te ca nivelul colesterolului este tinut sub control.

Problemele unghiilor

Dincolo de palma, si unghiile pot oferi indicii pretioase cu privire la unele boli. Cand unghiile devin concave, in loc de forma obisnuita convexa, diagnosticul este de obicei anemie...ele.ro

Lasati un comentariu