Bogdan Georgescu-Diploma de Excelenţă la Gala Laureaţilor Sătmăreni

• publicat la: 9 februarie 2013
Bogdan Georgescu-Diploma de Excelenţă la Gala Laureaţilor Sătmăreni

A cincea editie a „Galei Laureaţilor Sătmăreni”  a avut loc vineri,8 februarie 2013, în sala de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare,in organizarea Consiliului Judetean  Satu Mare şi a Primăriei Satu Mare.Printre cele zece persoane nominalizate pentru Diploma de Excelenţă s-a aflat şi careieanul Bogdan Georgescu, directorul Direcţie de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Carei.

Vineri seara,un numeros public a  fost prezent in sala mare de spectacole a Teatrului de Nord  Satu Mare,pentru a asista la decernarea premiilor oferite de Consiliul Judetean si Primăria Satu Mare in cadrul Galei Laureatilor Sătmăreni,editia 2013.

Activitatea culturala bogata din ultimul an a multiple personalitati judetene din domeniul culturii si sportului a  determinat organizatorii sa ofere nu mai putin de 46 de diplome de merit, zece diplome de excelenţă precum şi „Marele premiu” cel de „Omul Anului 2012” care de aceasta data a fost atribuit arhiereului vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Sigheteanul.

Premiile au fost decernate de către preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul  municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica,secondat de cei doi viceprimari,Marcela Papici si Radu Roca.
Alaturi de diplomele de excelenta,cei 10 nominalizati au avut placuta surpriza de a primi si o  statuetă realizată de sculptorul sătmărean Radu Ciobanu.

Au primit diplome de excelenta prof. univ. dr. Gavril Ardelean, rectorul filialei Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, Veronica Feier, absolventă a Colegiului Naţional “Ioan Slavici”, elevul Şcolii de Arte Satu Mare, Tudor Toduţ, Mihaela Faur, karateka Bartincki Attila din Carei , Camerata “Consonantia” condusă de Rudolf Fatyol, directorul Direcţie de Cultură şi Sport Carei, Bogdan Georgescu, Muzsnay Arpad, directorul executiv al DGFP Satu Mare, Mircea Ardelean şi Suranyi Botond.

La finalul evenimentului,Bogdan Georgescu a avut amabilitatea să acorde un mic interviu pentru Buletin de Carei.

Rep.: – În primul rând va adresăm sincere felicitări pentru nominalizarea la Gala Laureaților Sătmăreni. Suntem plăcut surprinsi că nu a  fost  trecută cu vederea activitatea careienilor.Cu ce sentimente ați primit vestea acestei nominalizări?

B.G. : – Vestea am primit-o cu onoare și bucurie. Această nominalizare reprezintă satisfacția muncii împlinite, dar este și o motivație pentru a face mai mult.

Rep.: – Conduceți Direcția pentru Cultură și Sport din cadrul Primariei Carei de mai mulți ani. În această perioadă, viața culturală a orașului a crescut calitativ de la un an la altul. Care sunt secretele acestei evoluții spectaculoase?

B.G.: – Careiul gâlgâie de talente, rolul nostru este acela de a le oferi un cadru organizat în care să se desfășoare, să fie văzuți de public și meritul este în totalitate al lor. Este o muncă asiduă să creezi evenimente în care aceste talente să se manifeste, în condițiile în care noi nu dispunem de posibilitățile celor din Satu Mare, care au la dispoziție mai multe instituții specializate pe actul de cultură, cum este Filarmonica, de exemplu. Secretul este să crezi în ceea ce faci. Dacă am ajuns după 8 ani aici este rezultatul muncii asidue. E greu să gandești un eveniment pentru o întreagă comunitate, formată din mai multe confesiuni, mai multe orientări politice, diferite nivele de educație și percepție a actului artistic, la care să faci publicul să se simtă bine. Încercăm să aducem în fața comunității evenimente dedicate familiei, precum Festivalul Zmeelor, unic în țară, Festivalul dovlecilor etc.

Rep.: – Cu siguranță că organizarea unor evenimente culturale de acest nivel nu este un lucru ușor. Ce dificultăți întâmpinați și cum reușiți să le surmontați?

B.G.: – Orice eveniment cultural organizat implică muncă și dăruire. În cei 8 ani de activitate singura dificultate pe care am întâmpinat-o constant este cea a personalului. E greu să găsești persoane care să pună munca pentru comunitate mai presus de interesele personale. În ceea ce privește banii, aceștia nu sunt niciodată de ajuns.

Rep.: – Ați avut ca  invitați personalități importante la evenimentele organizate la Castel. Cum este să ai astfel de personalități, unele de nivel internațional?

B.G.: – În spatele la ce se întâmplă aici este o muncă foarte mare pentru că toate evenimentele din Castel  sunt o carte de vizită pentru oraș. Încercăm să facem față fiecărei provocări și să ne prezentăm cât mai bine, în ciuda  problemelor cu care ne confruntăm. Am avut invitați de prim rang  în cursul anului trecut .Pe 25 octombrie,au participat la manifestările de la ziua Armatei Romane, Crin Antonescu, Președintele Senatului, primul ministru, Victor Ponta.La Memorialul “Mircea Dohan” i-am avut ca invitați pe Cristian Gațu și Birtalan Francisc, foști componenți ai echipei de handbal a României, multipli campioni mondiali, apoi pe campiona mondială de atletism, Gabi Szabo, si acestia sunt doar câteva dintre personalitățile care ne-au onorat anul trecut. Anul acesta, la aniversarea din data de 1 martie a Centenarului nașterii lui Vida Gheza, sculptorul care a realizat Monumentul Ostașului Român, îl vom avea invitat pe acad. Marius Porumb, Directorul Institului de Arheologie și Istoria Artei din Cluj Napoca, ginerele sculptorului dar si pe fiica artistului,un binecunoscut si apreciat artist plastic,Zoe Vida Porumb.

Rep.: – Ce doriti să transmiteți cititorilor Buletin de Carei?

B.G.: – În primul rând trebuie să mulțumesc publicației pentru sprijinul oferit în diseminarea informațiilor,sprijinind activ promovarea evenimentelor noastre. În al doilea rând să le mulțumesc pentru că participă la activitățile noastre care sunt reflectate în publicație. Iar pe cititorii Buletin de Carei îi îndemn să ia parte la viața culturală a comunității.

Rep.: – Vă mulțumesc pentru amabilitatea de a acorda acest interviu și vă urez mult succes în continuare.

B.G.: Vă mulțumesc și eu.

www.buletindecarei.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 9 februarie 2013 - 14:22

Bogdan Georgescu => diplomă obținută pe merit. Cinste lui. (y)

de anamaria la 9 februarie 2013 - 21:34

Felicitari Bogdan!

de Rodica la 9 februarie 2013 - 22:52

Orasul Carei are cu cine se mandri Bogdan este omul anului la Carei si merita aceasta distinctie din plin.Defectul lui este „MODESTIA”Cu toate piedicile pe care le-a avut cu amenintarea de a fi schimbat cu un maghiar nu s-a reusit.Bogdan este mult prea valoros sa-i fi gasit un inlocuitor.Sa ne incanti in continuare cu evenimente frumoase si interesante d-le Director.Orasul are nevoie de tine.FELICITARI!!!!!!!!!! SI LA MAI MARE.

de kapjátokbe la 10 februarie 2013 - 00:25

Felicitari Bogdan ! In sfarsit un om care e om pe acest site…

de maria la 10 februarie 2013 - 17:02

FELICITARI BOGDAN!AI MERITAT ACEASTA DIPLOMA! NU UITA CAREIUL ARE NEVOIE DE TINE!

de Rodi la 10 februarie 2013 - 17:08

nici macar la acest articol nu se pot abtine extremistii sa nu se manifeste.
intelegem ca regreta ca nu au un om de valoarea lui BogdanGeorgescu dar ar putea da dovada de putina decenta.

de un roman la 10 februarie 2013 - 18:08

Bine ma kapjatokbe…recunosti ca esti gunoi…legat de Bogdan felicitari si el chiar e om si e si roman pe deasupra…

de pestrit la 10 februarie 2013 - 18:16

Ne mandrim ca avem un om care nu face diferente in domeniul cultural pe nici un fel de criteriu inafara celui de calitate!
Daca in primarie balanta inclina spre criteriul etnic pe taramul culturii careiene nu se va intampla asa ceva pana va fi Bogdan_ chiar daca unii crapa de invidie!

de Gabriela la 10 februarie 2013 - 18:52

Evenimentul Gala sportivilor mi-a placut si mai astptam sa fie in fiecare an!Felicitari!

de Yossarian la 11 februarie 2013 - 01:03

Asa arata reactia unui om normal,

@ Horia Mărieș

Bogdan Georgescu => diplomă obținută pe merit. Cinste lui. (y)
Este careian de-al nostru, ne mandrim cu el.

Nu inteleg de ca ar trebui revendicat de o tabara sau alta. Discutiile denota cat de primitva este gandirea UNORA, Avem un OM, da un OM, auzi mai, @unroman@ si tu @kapjátokbe@ deci un OM, nu ca voi, specimene care aduceti rusine comunitatii noastre

de Reka la 11 februarie 2013 - 08:54

imi place ce activitate este la directia de cultura si imi place si formatia lui bogdan!!

de un roman la 11 februarie 2013 - 09:21

Domnule Maries daca v-ati referit la mine nu cred ca imi e primitiva gandirea,era doar o simpla ironie la adresa unui concetatean care ar trebui sa revendice oameni,steaguri si teritorii dincolo de Debrecen,iarasi din partea dumneavoastra chiar ma asteptam sa gustati ironia…Si sincer din punctul meu de vedere omul trebuie sa fie om indiferent de etnie…doar ca nu ne putem lauda din pacate cu multi,,etnici”loiali statului de unde isi mananca mamaliga…

de Horia Mărieș la 11 februarie 2013 - 16:59

@un roman la 11 February 2013 – 09:21

Vă rog frumos să recitiți postarea lui @Yossarian, 11 February 2013 – 01:03.

Nu este postarea mea. Este postarea lui Yossarian, doar ca a făcut referire în text la numele meu. Eu nu m-am referit de loc la Dvs, postarea mea este prima din acest sir de postari la 9 February 2013 – 14:22.
Una foarte scurtă și care s-a referit doar la B.G.
Toată stima.

P.S. „iarasi din partea dumneavoastra chiar ma asteptam sa gustati ironia…”

=D Am simțul umorului destul de dezvoltat, știu să gust o ironie. 🙂

de un roman la 11 februarie 2013 - 18:27

A da,probabil oboseala m-a facut sa fiu neatent si pe langa asta sunteti un nume demn de toata stima cel putin din partea mea si cu scuzele de rigoare redirectionez postarea mea ,,primitivului” Yossarian…

de Horia Mărieș la 11 februarie 2013 - 18:32

@un roman la 11 February 2013 – 18:27

Merci. Nu trebuie să vă scuzați/faceți probleme, totul este în regulă.

Lasati un comentariu