Elevii ar putea să facă patru ore de sport in fiecare săptămână

• publicat la: 3 februarie 2013
Elevii ar putea să facă patru ore de sport in fiecare săptămână

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat că Ministerul său analizează posiblitatea introducerii a patru ore de sport in fiecare săptămână pentru elevi.

„Premierul mi-a cerut in sedinta de Guvern să analizăm in ce măsură este posibil ca intr-un timp relativ scurt sa introducem patru ore de educatie fizica pe saptamana. Sunt de acord ca pot fi profesori care nu-si fac treaba, nu doar cei de educatie fizica, dar sa nu generalizam. Ma refer la patru ore de educatie fizica pentru toti elevii”, a declarat Remus Pricopie, la Realitatea TV.

Propunerea ca elevii sa faca patru ore de sport saptamanal a apartinut initial fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Dacă vrem să avem o scoală performantă, trebuie să asezăm in faţa clasei, inclusiv la orele de educatie fizică, oameni pregătiti care să stie ce au de făcut in aceasta directie. Sunt nemultumita de orele acestea, de calitatea lor, am incercat in 2009 sa comut putin accentul de pe obligativitatea celor doua ore, din trunchiul comun, pe patru ore pe care sa le platim profesorilor de educatie fizica cu conditia ca ei sa organizeze echipe de volei, atletism sau baschet.

Sunt săli de sport la aproape toate scolile si am putea să găsim formule ca orele acestea să dezvolte”, a spus Andronescu in iulie 2012.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu