Adunarea Generală a Consiliului Judetean al elevilor Satu Mare

• publicat la: 27 martie 2013
Adunarea Generală a Consiliului Judetean  al elevilor Satu Mare

Marţi, 26 martie 2013, în incinta Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, a avut loc Adunarea Generală extraordinară a Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare.

La această întâlnire au fost prezenţi 16 Preşedinţi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor din judeţ, din totalul de 30, alături de Biroul Executiv şi Preşedinţii comisiilor.

Pe ordinea de zi a figurat diseminarea informaţiilor referitoare la proiectul naţional „Scrisoare pentru Basarabia” şi retrospectiva întâlnirii naţionale a Preşedinţilor CJE din cadrul proiectului „CiNE Votează?”.

S-au distribuit afişe, stickere şi bentiţe tricolore pentru promovarea proiectului naţional „Scrisoare pentru Basarabia”, iniţiat de Consiliul Naţional al Elevilor în parteneriat cu Institutul „Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Proiectul se referă la popularizarea, în rândul liceenilor, a semnificației datei de 27 martie 1918 și se va desfășura sub forma unui concurs de eseuri online. Tinerii liceeni din România sunt invitați să compună un eseu de maxim 6000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru românii din stanga Prutului, pe care să-l încarce online, pe platforma alcuiesti.ro, creată special în acest scop. Organizatorii vor oferi participanților la concurs 5000 de exemplare din volumul “200 de ani de istorie a românilor dintre Prut și Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop, precum și trei mari premii constând în trei laptopuri de ultimă generație.

De asemenea, cu această ocazie s-a adus în discuţie prezenţa, în momentul de faţă, a reprezentanţilor elevilor în cadrul Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi următorea întâlnire naţională pe această temă, care va avea loc în perioada 28-31 martie 2013, în staţiunea Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin, reprezentantul CJE Satu Mare fiind Ionuţ Sava, Preşedintele comisiei de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere, respectiv Redactorul şef al Consiliului Naţional al Elevilor, elev al Liceului Teoretic din Carei.

Preşedintele CJE, Alex Gavrău, a declarat: “Mă bucur foarte mult că există un interes extraordinar pentru acest concurs şi sper ca pe platforma creată special în acest scop să se înscrie cât mai mulţi elevi. Mă bucur că informaţiile sunt diseminare eficace în cadrul organizaţiei noastre şi vă promit că vom face vizite de lucru, alături de Biroul Executiv, în cadrul mai multor Consilii Şcolare ale Elevilor din judeţ.”

Despre Consiliul Naţional al Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste    3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

comunicat

Lasati un comentariu