Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul 2013 aduce un premiu II la Carei

• publicat la: 18 iunie 2013
Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul 2013 aduce un  premiu II la  Carei

Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul este cel mai popular concurs de matematică din lume. Competiţia mobilizează nu numai cunoştinţele matematice ale elevilor, ci şi intuiţia, imaginaţia, gândirea creativă şi aplicativă, capacitatea de a selecta şi de a lua decizii.

Etapa corespunzătoare claselor IV-XII s-a desfăşurat  în data de 22 martie 2013. Câştigătorii primei etape  au participat la o probă de baraj, care s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Dr. Vasile Lucaciu  “ din Satu Mare , în data de 25 mai 2013.

        În urma acestei probei de baraj, elevul Reitler Alex  (clasa a IV-a B)  de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Carei, a ocupat un onorant loc II ceea ce îi asigură un loc în Tabăra Internaţională  „Cangurul” din  localitatea Straja , judeţul Hunedoara .

De-a lungul celor patru ani  de şcoală, Reitler Alex a mai obţinut şi alte rezultate remarcabile la diferite concursuri extraşcolare. Astfel, la concursul Eurojunior a obținut o mențiune în clasa I și în clasa a III-a, premiul I și medalie de aur în clasa a II-a, premiul II și medalie de argint în 2013.

La concursul „Eurojunior –English” my love din acest an școlar a obținut premiul doi  și medalia de argint. La concursul „Fii inteligent la … Matematică” a câștigat locul I în clasele a II-a, a-III-a și a IV-a. A mai participat la concursul „Comunicare și ortografie” unde a obținut locul I în clasa a II-a, locul II în clasa a III-a, iar în clasa a IV-a, locul III. „Cangurașul matematician clasele I-III” i-a adus în ani școlari 2010, 2011 și 2012 Premiul Excelent. A făcut parte din echipajul ce a participat la concursul național „Media Kinder” unde a obținut premiul I, împreună cu echipa, în anii școlari 2010, 2011 și 2012.

Îl felicitam pentru aceste rezultate frumoase si-l aşteptăm să ne împărtăşească din impresiile  din tabără.

Prof. pt. înv. primar, Mariana Tămîian

Lasati un comentariu