Clipe de neuitat în tabăra Asociaţiei Werdnig Hoffman

• publicat la: 7 august 2013
Clipe de neuitat în tabăra Asociaţiei Werdnig Hoffman

A cincea ediţie a Taberei de Vară organizate de Asociaţia Werdnig Hoffman din Carei  este în plină desfăşurare la Bobald.

Luni,5 august,tineri din toate colţurile ţării au inceput să sosească în singura tabără naţională si internaţională din regiunea Nord-Vest a României adresată persoanelor cu handicap fizic.

Unii vin pentru prima dată iar pentru alţii,intâlnirile din luna august au devenit deja o  obişnuinţă,aşteptate fiind cu nerăbdare.

Datorită Consiliului Judeţean,a Consiliului Local Carei ,a Muzeului Judetean şi a unor inimoşi sponsori pot avea loc  astfel de manifestări benefice pentru cei vitregiţi de soartă.

Voluntarii i-au  inconjurat cu căldură si cu simpatie,incercând să le ofere o vacanţă de neuitat,demonstrându-le că handicapul lor nu reprezintă o piedică  în desfăşurarea de activităţi multiple şi deosebite.

După ziua de acomodare,marţi,cei 58 de participanti au primit binecuvântarea protopopul greco-catolic  Radu Filip.Au urmat activităţile distractive  in grup şi bineinţeles impărtirea tricourilor  de tabără.

Ziua de miercuri a fost rezervată  unei excursii la Carei unde organizatorii au pregătit un program deosebit de atractiv.Tinerii s-au impărţit  in echipe şi au vizitat câteva din obiectivele de interes local cum ar fi Castelul şi parcul inconjurător,Biserica Greco-Catolică Sf Andrei de pe strada Ignisului,Monumentul Ostaşului Român şi parcul din vecinătatea Scolii gimnaziale nr.1.

Robert Veres,preşedintele Asociaţiei organizatoare,a avut idea de a anima puţin activităţile zilei si a decis ca  grupele formate să  intre in competitia care avea anumite cerinţe.

Canicula a obligat voluntarii să poarte in permanenţă sticle cu apă si pahare de unică folosinţă pentru a preveni micile surprize.

Buletin de Carei a  fost mereu alături de tineri,prilej cu care am purtat discuţii amicale şi am avut posibilitatea să remarcăm buna dispozitie şi legăturile deosebite create intre voluntari şi membrii taberei.

Doris Vereş este una din voluntarele prezente de la prima editie iar pentru această a 5-a  editie s-a pregătit cu prezentări ale obiectivelor vizitate,cu o seară de karaoke.

.,,In fiecare an incercăm să imbunătăţim conditiile din tabără pentru  că an de an vin tot mai multi,află unii de la altii şi aud că toţi ne simtim bine impreună.Aici  suntem toţi egali.Dezavantajul e că timpul e prea scurt. Pentru mine această muncă e de fapt  o relaxare totală.Cu tot efortul,seara,când vezi că totul a fost bine,e o mare satisfacţie. ”

Bogdan Buzath,poate fi considerat deja de-al casei având in vedere numeroasele sale prezenţe la Carei la activităţile organizate de Asociaţia Werdnig Hoffman.Are  28 de ani,o tetrapareză spastică şi vine din Satu Mare.

Ne-a mărturisit că ,,pot merge cu ochii inchisi,aşa de bine cunosc Careiul”.Bogdan conduce activitatea cu origami,care ii place foarte mult ,,pentru care trebuie să ai foarte multă răbdare” si  ,,Apreciez foarte mult voluntarii,munca pe care o depun,prieteniile care se leagă şi mai ales faptul că nu se fac  diferenţe intre voluntari si noi,persoanele cu handicap.Sunt voluntari si din Cluj, Hunedoara,Arad,vin din curiozitate,din bunăvoinţă,tot timpul se  străduiesc să fie din ce in ce mai bine”.

Ziua s-a incheiat cu o poză de grup in faţa intrării principale in Castel.

Canicula a fost doborâtă de entuziasmul şi buna dispozitie a celor ce au decis ca să petreacă impreună clipe de neuitat.

Joi,tabăra va fi vizitată de jandarmi şi de o delegatie a Consiliului Judeţean.

redactia

comentarii

de oana la 8 august 2013 - 06:08

Este o binecuvantare sa daruiesti celor care au nevoie de ajutor! Este o bucurie sa poti observa in fotografii faptul ca multi tineri isi rup clipe din vacanta lor pentru a petrece alaturi de semenii lor atinsi de un handicap. Cand daruiesti, de fapt iti daruiesti tie momente de bucurie si implinire!

de Ocean la 8 august 2013 - 08:27

Nici nu va puteti inchipui ce eforturi mari fac acesti voluntari, ei si culca ultimi, ei sunt ce care se trezesc primi. Dimineata dui la baie ajutai la inbracat, dui la micul dejun. Aranjazale camera, plus ajutai la toate activitatile. Bravo copii, si tinerilor. Ce voi faceti si Dmnezeu binecuvinteaza si primeste. Va doresc succes pe mai departe, si multa sanatate

Lasati un comentariu