A fost plătită cauțiunea pentru eliberarea lui Viorel Pintea dar el rămâne după gratii

• publicat la: 9 decembrie 2013
A fost plătită cauțiunea pentru eliberarea lui Viorel Pintea dar el rămâne după gratii

Cauțiunea pentru eliberarea directorului APIA, Voirel Pintea a fost plătită de familia lui și așteaptă ca Tribunalul Satu Mare să îl elibereze. Suma plătită este de 100.000 de lei, valoarea cauțiunii stabilite de Instanță.

Conform procedurii, după depunerea cauțiunii, Tribunalul a analizat cererea acestuia de eliberare condiționată și a respins-o. Prin urmare, Viorel Pintea își va petrece sărbătorile după gratii.

Vă reamintim că directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Satu Mare Viorel Pintea a fost prins în flagrant, în data de 24 noiembrie, în timp ce accepta mită.

Fermierul Cornel Cherecheș deținea culturi de viță de vie pentru care reușise să acceseze fonduri europene substanțiale. În martie 2012, Viorel Pintea, ca șef al APIA Satu Mare, i-a pretins fermierului 2.500 de euro pentru a nu dispune controale la culturile lui. “Cherecheș a notat în denunțul formulat la 11 noiembrie 2013 că s-a supus și a dat șpaga cerută. Dar, spune fermierul, în mai 2012 Pintea i-a cerut alți 5.000 de euro din care Cherecheș i-a dat doar 3.000 lei. Omul a vândut culturile, în cursul aceleiași luni. Cum însă fermierul a rămas cu alte activități agricole și zootehnice supuse monitorizării APIA, Pintea a îndrăznit să ceară șpagă și a treia oară”.

In 2012 Viorel Pintea, șeful Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Satu Mare, a intrat în vizorul procurorilor DNA pentru o afacere de peste 1,2 milioane de euro. Subiectul anchetei îl reprezintă modul în care șeful APIA a intrat în posesia unui teren situat în vecinătatea fostului hipermarketului Real, din Satu Mare. Procurorilor DNA le-a trezit suspiciuni și contractul de donație prin care șeful APIA, la vremea aceea director al Oficiului de Cadastru și Organizare Teritorială Satu Mare, a fost cadorisit cu terenul de peste un milion de dolari./jurnaluldesatumare

Lasati un comentariu