Scarlatină la Carei

• publicat la: 20 ianuarie 2014
Scarlatină la Carei

Primul caz de scarlatină din acest an a fost înregistrat la o fetiţă de 4 ani de la Căminul cu program prelungit 1A, din sediul fostei Şcoli Generale nr.4 din Carei.Micuţa se află internată împreună cu mama ei la Spitalul de boli contagioase din Satu Mare.

Potrivit celor declarate de medicul şcolar,este în curs de desfăşurare un control riguros la această unitate, pentru a constata situaţia la faţa locului şi  a se lua măsurile de rigoare.

Scarlatina este o boală infectocontagioasă a copilăriei,care poate să evolueze in epidemii,mai ales in colectivităţile de copii,intâlnindu-se frecvent la grupa de vârstă cuprinsă untre 5-10 ani.

Scarlatina este  boala infectioasă care evoluează in mai multe stadii,caracteristice fiind eruptia si angina eritematoasă ( roşu in gât ),de multe ori  cu depozite pultacee ( puroi ) si adenopatie ( cresterea in volum a ganglionilor ) din zona gâtului,insoţită de febră,frison,dureri abdominale.

Ea este determinată de streptococul beta hemolitic grup A iar   transmiterea bolii se face:direct prin strănut,tuse,secretiile nazale si prin intermediul obiectelor contaminate ( jucării,mobilier,căni ).In colectivitatile de copii se pot inregistra adevărate epidemii,mai ales in sezonul rece.

comentarii

de csabi la 20 ianuarie 2014 - 12:45

asta nu e gradinita facuta special pentru magyari in 3 luni de zile?
mobilier de lux si bai scumpe si fara rromii desi primaru spune ca trebe integrati
da nu cumva la etnia lui.

de taticul la 20 ianuarie 2014 - 21:44

levente doarme la servici sau ce face ca nu anunta daca apar boli contagioase?
pentru ce salar duce acasa ar trebui sa si doarma la post

Lasati un comentariu