Plantare de puieţi la Moftin

• publicat la: 25 martie 2014
Plantare de puieţi la Moftin

În cadrul Programului de educație ecologică ”Iubește păsările – Respectă biodiversitatea judetului tău” s-a desfășurat în data de 24.03.2014 la Moftinul Mic  cea de a doua activitate a programului, materializată prin seminarul interactiv în aer liber cu tema ”Impactul schimbărilor climatice asupra biodiversității zonelor umede” și acțiunea de plantare de puieți pe fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei Moftin.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de domnul Gheorghe David -primar al comunei iar scopul acțiunii a fost prezentat de doamna Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare.

În prima parte, doamna Adriana Culda –Șef Serviciu CFM a tinut pentru cei 100 de elevi prezenți de la cele 13 instituții de învățământ înscrise în programul de educație ecologică (Școlile Gimnaziale Lazuri, Rătești, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucăceni, nr. 1 Negrești Oaș,”Ion Creangă” Satu Mare, ”Octavian Goga” Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Liceul ”I. G. Andron” Negrești Oaș), o oră de educație ecologică interactivă pe tema impactului schimbărilor climatice asupra biodiversității.

Având în vedere importanța arborilor pentru reducerea impactului poluării asupra schimbărilor climatice, în cea de a doua parte, toti cei prezenți au plantat 1000 de puieți de stejari pedunculari pe fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei Moftin, care la momentul plantării a fost deja împrejmuit de Primăria Moftin.

Atât elevii căt și cadrele didactice cu sprijinul Primăriei Moftin care a asigurat echipamentul de lucru au reușit în timp record de 3 ore să sădească o mică pădure de stejari, copăcei care vor forma o nouă oază de verdeață pe teritoriul comunei Moftin. Această acțiune de plantare  foarte bine organizată de Primăria Moftin, s-a realizat în cadrul campanie inițiate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare

comentarii

de moftinul la 27 martie 2014 - 01:20

cei de la ajutorul social au lucrat vineri si sambata de s-au rupt pregatind terenul si gropile pt pomi! totul face parte din mascarada PSD-UDMR ASA CUM VOR FI SI alegerile din acest an pe moftin! primarul David este un maestru in a cumpara voturi pe bani publici ,ca de nu:seful gorila Govorila tare se va supara pe moftinani de nu-si fac cota la europarlamentare si prezidentiale!

Lasati un comentariu