4 locuri întâi la Cluj pentru atleţii careieni

• publicat la: 4 iunie 2014
4 locuri întâi la Cluj pentru atleţii careieni

Participare numeroasă a atleţilor careieni la Campionatul National de Atletism,faza zonală de la Cluj Napoca.Şi cum cei doi antrenori careieni ,Ioan Mărneanu şi Florin Turcu de la CSS Carei de pe lângă Liceul Teoretic au standarde înalte,au revenit si de această dată cu tolba plină de medalii.

Locul I             Racolţa George            -disc                 22.10m            Copii 2,C2

                        Racolţa George            -greutate           8.16m              C2      

                        Turcu Vlad                   -suliţă               28.03m            Copii 3

                        Gorgan Iasmina            -greutate           8.59m              C2

Locul II            Mărneanu Catalin         -suliţă               32.78m            C1

                        Kessenheimer Josef      -50m                7.79m              C3

                        Bihori Stefania  -disc                 22.95m            C1

                        Bihori Stefania  -greutate           10.93m            C1

                        Turcu Vlad                   -lungime           3.89m              C3

                        Vădan Laurenţiu           -disc                 25.34m            C1

Locul III           Mărneanu Catalin         -înălţime           1.35m              C1

                        Vădan Laurenţiu           -greutate           9.10m              C1

                        Bihori Stefania  -suliţă               21m                 C1

Au participat cluburile şi liceele sportive din toată Transilvania.Faza finală va avea loc la Bucureşti,peste 3 săptămâni.

Pe lângă numele consacrate din echipa careieană,salutăm apariţia în clasamente a noilor sportivi Vădan Laurenţiu ,Kessenheimer Josef,Gorgan Iasmina ,Racolţa George   care s-au molipsit de la colegii lor şi au prins repede gustul medaliilor.

După evoluţiile din acest an se pare că există o binevenită concurenţă constructivă între sporturile careiene discriminate de administraţia locală dar   care totuşi se încăpăţânează  să demonstreze că sunt capabile să facă performanţă şi cu mâinile goale că talent şi dorinţă de munca au cu carul.

 

Daniela Ciută

comentarii

de consilier la 4 iunie 2014 - 21:36

Dupa cate suntem informati,Cluburile Sportive Scolare sunt finantate de catre stat,deci ,in cazul nostru de catre Liceul Teoretic Carei.Transportul,cazarea si masa la toate competitiile nationale este asigurata. Atunci la ce mai trebuie finantare din partea Consiliului Local,d-na Ciuta ? Podoaba la tenis de masa,intradevar ca nu are nimic,numai rezultate,dar tace si face.

de Daniela Ciuta la 5 iunie 2014 - 07:57

O persoana care este „deranjata” de a-si utiliza numele cand ofera informatii cu adresa directa nu prezinta incredere,fapt confirmat de cele mentionate.Inspectoratul Scolar este cel care deconteaza cheltuielile de deplasare in cazul atletilor din Carei.Sportul nu este punctul dvs forte asa ca ar fi bine sa va documentati inainte de a face afirmatii malitioase.Pentru sportul de performanta,cum este cel practicat de atletii careieni antrenati de profesorii Marneanu si Turcu,nu este suficient sa decontezi cheltuielile de deplasare.Ca sa ajungi la performanta e nevoie de mult efort si multe sacrificii si nu intotdeauna copii provin din familii instarite care sa le ofere strictul necesar.Fiecare club care se respecta si tinde spre performanta organizeaza cantonamente de pregatire cu sportivii.Intrebati atletii careieni cand au fost ultima oare intr-un stagiu de pregatire.Si vorbim la Carei de cativa atleti care sunt campioni sau vicecampioni la categoria lor de varsta.Sa intelegem ca asemenea tineri cu asemenea performante nu prezinta interes pentru Consiliul Local? Daca sunteti cumva consilier local,poate ne spuneti de ce nu au fost aprobati cei 1000 de lei pentru ca echipa de oina a CSS Carei sa participe la faza zonala a Campionatului National de la Iasi unde au participat primele 8 clasate pe tara iar una dintre ele era echipa careieana?Nu numai Podoba tace si face,adica aduce medalii de aur,argint si bronz de prin Europa ca la nivel national e oricum binecunoscut.Pentru o mai buna intelegere a fenomenului : Sportul in Carei,am sa va rog sa cititi articolul Discriminarea sporturilor la Primaria Carei,publicat in 30 aprilie.Va rog de asemenea sa ne informati care sunt sumele alocate pentru deplasarile in strainatate sau pentru organizari de evenimente locale la alte ramuri sportive agreate insa de primarie daca tot sunteti la curent cu aceste aspecte.Nu mi se pare corect ca unii sa taca si sa faca iar altii sa beneficieze de plus confort in conditiile in care vorbim de careieni,mai exact de copii careienilor.Discriminarea nu duce la progres si nu face decat sa tulbure linistea unei comunitati sau poate asa ceva se doreste.

de consilier la 5 iunie 2014 - 14:28

Dumneavoastra vorbiti de cantonamente?Aveti dreptate.Nu sunt bani.Dar pentru concursurile nationale din Calendarul Competitional elaborat de federatia de specialitate sunt bani.Pentru ei,deplasarile la aceste competitii nu este o problema.In orice caz „FELICITARI” pentru rezultatele obtinute si pentru profesionalismul muncii depuse de profesorii: Marneanu si Turcu.

de iulian la 5 iunie 2014 - 15:15

ba consileru lu peste ca si ala a lu primaru platit din banii publici si care nu da pe la servici!!! numa voi vreti sa puneti mana pe banii orasului si altii sa deie numa darile!!!
mai bine puneti voi banii la primaru dator ca rade lumea de el cu retinere pe salaru de primar si presedinte de udmru la carai!
da di ce nu spui de banii dati pt voiajele prin italia cu micutii fotbalisti fara trofeee da care o luat bani si de la oras si de la parinti-si mai yine si de banii care se dau si acum la victoria si nici tu fotbal nici tu echipa! da stiu ca sinteti fara nari cand va trebe bani de buli -da dice nu puneti mana si sa munciti ca numa cu mana intinsa faceti scurta la manuri de atata stat cu ea intinsa!
mare ciuda aveti pe podoba ca aduce reyultate cum nu aveti voi de cand sunteti! si sa stie tata lumea ca inainte de a mere la praga au trimis peste mircea podoba controlu sa vada cum isi face orele da la primarie nu mere cinva sa vada cind vine la servici vicele dupa chefurilejocnoroc?
dapoi sa ne spui cum da orasu numa pantru a lor hoveri sute de milioane si atunci nu are treaba federatia? si la teoretic vo trebuit sef de promotie da saraca fatuca se poate adcunde pe langa vasilica! voua va trebe si pamnturile romanilor si banii orasului numa sa nu munciti ca am vazut cum va sta cand lucrati dupa ce primari avem/doi deun leu care au buctat afacerile lor cand nu erau pe banii altora!

de bravo la 5 iunie 2014 - 15:23

sa aveti parte numai de succese si pe mai departe!
scoala de atletism din carei e renumita si recunoscuta si se stie peste tot in ce nevoi se zbate!
bravo pentru antrenori si sportivi!

de pasarica la 5 iunie 2014 - 20:14

Fiind un apropiat al tenisului de masa,pot sa va aduc la cunostinta,ca Mircea P. isi face treaba la antrenament ,cu sau fara inspectori,cu ajutorul primariei sau fara,avand parinti inelegatori care-l sustin pana in panzele albe.Si mai sunt si niste firme care-l mai ajuta,fiecare dupa posibilitatile lor financiare.Din pacate,si acei copii incep sa-si dea seama ca tenisul din Carei nu este ajutat de Primarie( Kovacs si Keizer),fiind principalii vinovati !

de podoba mircea la 7 iunie 2014 - 08:21

Felicitari pentru rezultatele frumoase obtinute si pentru efortul depus !!!

Lasati un comentariu