La Facultatea de Geologie din Bucureşti a intrat la şcoala doctorală un absent de la concurs

• publicat la: 5 octombrie 2014
La Facultatea de Geologie din Bucureşti a intrat la şcoala doctorală un absent de la concurs

Un grup de absolvenţi ai Facultăţii de Geologie din Universitatea Bucureşti semnalează, într-o scrisoare trimisă cotidianul.ro, ilegalităţi ce au loc în cadrul admiterii la şcoala doctorală.

Scrisoarea acestora, integral

Suntem un grup de absolvenţi ai Facultăţii de Geologie din Universitatea Bucureşti şi ne-am propus să vă contactăm în legătură cu nişte ilegalităţi care s-au petrecut la noi la şcoală în cadrul admiterii la şcoala doctorală.

Unul dintre candidaţii care au participat la concurs şi au primit loc cu bursă nici nu a fost la examenul de admitere. A primit nota 9.80 pentru prezentarea orală la care nu a participat.

S-au afişat niste rezultate (semnate, ştampilate) conform cărora unul dintre noi trebuia să primească o bursă, dar a fost trecut sub linie. Apoi s-au modificat „din pix”, şi acesta a fost depunctat major, astfel încât să nu mai ia bursa. Au fost publicate alte rezultate. Aceste rezultate nu au fost validate în consiliul profesoral şi s-a făcut o altă comisie, ad hoc, care le-a validat.

Toată selecţia s-a făcut fără un standard sau o transparenţă. Categoriile de acordare a notelor s-au modificat cum s-a dorit, fără vreo explicaţie clară. Nu s-a ţinut cont aşa cum ar fi trebuit de lucrări publicate, acceptându-se doar lucrări peer review (fără ca acest lucru să fie specificat undeva)…..cotidianul.ro

Lasati un comentariu