“De 1 Decembrie, românii Zâmbesc!”

• publicat la: 28 noiembrie 2014
“De 1 Decembrie, românii Zâmbesc!”

În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României,  în peste 43 oraşe din România, în Istanbul (Turcia) şi în Vila Real (Portugalia) a doua ediţie a campaniei  “De 1 Decembrie, Zâmbeşte!”.

Scopul acțiunii este de a reda tuturor concetățenilor încrederea şi  bucuria de a fi români, de a le reaminti despre importanța Unirii și sacrificiile făcute de compatrioți, în decursul istoriei, pentru a ne ține uniți și puternici.

Înarmați cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste și mult entuziasm, voluntarii și membrii ATPR îi vor întâmpina pe sărbătoriți, în parcuri și în alte locuri publice, pentru a celebra așa cum se cuvine Ziua Națională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore și bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Toate fotografiile realizate vor fi postate și se vor putea downloada de pe adresa de facebook a Asociaţiei Tinerilor Pentru România.

“Inițial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie și zâmbete. Și cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtășit cu alții, așa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ținând tricolorul în brațe, lângă suflet, în jurul gâtului, și transmițând, bucuria și onoarea de a fi urmașii unor mari eroi. La prima ediţie, cea din 2013, am “strâns” peste 1500 de zâmbete, şi am întâlnit şi străini care doreau să-şi împărtăşească bucuria alături noi. Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toți românii să-și exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind!”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

comentarii

de Horia Mărieș la 29 noiembrie 2014 - 01:20

„Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” au marcat ziua de 1 Decembrie prin ancorarea drapelului şi distribuirea de panglici tricolore inclusiv în noul sediu al Primăriei municipiului Carei, unde au fost întâmpinaţi de primarul Kovacs Eugen Jenö, deputatul Erdei D. Istvan, viceprimarul Kaizer Ludovic, city-managerul Bekö Tamás, directorul tehnic Dorel Oprea, precum şi de directorul Casei de Cultură, Bogdan Georgescu. Cu permisiunea angajaţilor primăriei, elevii de la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” le-au prins în piept tricolorul şi le-au urat La mulţi ani de Ziua Naţională a României.”

1. Mă intreb cu ce fel de pașapoort au putut intra elevii și cadrele didactice in noua primărie știind find faptul că acolo sunt interzise orice fel de activități cu publicul, inclusiv celebrarea căsătoriilor.

2. Mă întreb cât timp au putut suporta unii dintre cei amintiți mai sus panglica tricoloră prinsă pe piept. Într-o poză elocventă, făcută exact la momentul respectiv, se vede foarte clar grimasa de durere a primașului. Este de presupus că a crezut că va fi violat sau poate că panglica tricoloră prinsă cu un bold pe haină l-a ars.

Lasati un comentariu