Organigrama „dodoloaţă” de la Primăria Carei aprobată de ANFP. Stat de funcţiuni cu consilieri fantomă şi inadvertenţe flagrante

• publicat la: 12 noiembrie 2014
Organigrama „dodoloaţă” de la Primăria Carei aprobată de ANFP. Stat de funcţiuni  cu  consilieri fantomă şi inadvertenţe flagrante

Spre deosebire de şedinţa liniştită a CL de săptămâna trecută,ţinută în lipsa primarului ce participa la întrunirea preoţilor ortodocşi de la Carei, şedinţa extraordinară de marţi,11 noiembrie 2014, a doua extraordinară în decurs de  8 zile, a fost  plină de focuri de artificii …verbale.

Începută cu o mică întârziere datorată şedinţei anterioare a alianţei PSD-UDMR-PLR, aceasta  a debutat cu introducerea pe ordinea de zi a solicitării primarului de a achiziţiona 5 aspiratoare stradale cu plata din bugetul de anul viitor.

Pentru ultima săptămână de campanie electorală, primăria Carei a ales să introducă pe ordinea de zi aprobarea  unui Studiu de Fezabilitate  pentru  „Reabilitare drum DN 19 ( E 671 ) în municipiul Carei”, în valoare de 14.281.287 lei.

Intenţia de reparare a porţiunii DN19 ce străbate oraşul este binevenită doar că acest film a mai rulat deja şi acum 5 ani, cu alţi actori evident. Finalitatea era aceiaşi. Investiţii contra voturi. Aş dori să fiu contrazis şi să se facă totuşi lucrarea. Dacă bine ţin minte ,mai avem de încasat 1 milion de lei de la Ministerul Mediului.În ce priveşte preţul pentru lucrarea de pe DN19, s-a pus un preţ care …să merite pentru toata lumea!În urma discuţiilor cu un specialist constructor, preţul maxim ar fi de 35,7 euro la mp, deci 69euro/mp  cât reiese din studiu e preţul care „să merite pentru toţi”. Credeţi că se va şi face lucrarea domnule primar, şi când anume?  a fost interpelarea consilierului Ciută, consilier şi în 2009, în perioada precedentelor alegeri prezidenţiale, când primarul era susţinător înfocat al actualului preşedinte Băsescu, existând şi intenţia de a-l face cetăţean de onoare al oraşului..

Alături frazele stereotipe şi impertinente folosite la adresa consilierului Ciută, pe care nu reuşeşte  să îl contrazică documentat, primarul Kovacs a afirmat că are promisiune pentru reabilitarea drumului „de la vicepremierul României şi sper că promisiunile să fie onorate”.

Tot la acest subiect, consilierul Tempfli a propus ca să fie inclus în devizul de lucrări şi un sens giratoriu la intersecţia străzilor Viilor cu Petoffi.

Total indiferent la  datele   legate de lucrările de reabilitare si de amănunte privind situaţia încasărilor sumelor cuvenite din proiecte …consilierul Oneţ a fost curios să afle dacă  liderul liberal  a facut lobby la Bucureşti pentru a aduce bani pentru oraş.

„Nu numai că am atras fonduri de la Bucureşti pentru Carei, dar am sponsorizări de zeci de mii de euro în oraşul Carei (n.r.-consilierul  a confirmat că poate pune la dispoziţia celor interesaţi contractele de sponsorizare).Am dorit să rămân anonim pentru că nu îmi place să mă laud. Lobby nu fac pentru că nu avem în ţară reglementată o lege pentru aşa ceva, iar la ce vă referiţi dvs se numeşte trafic de influenţă.După cum recunoştea şi domnul primar într-una din şedinţe,banii aduşi pentru spital se datorează  ministrului liberal Nicolăescu de la vremea respectivă’’,a precizat consilierul Ciută.

Proiectul a fost votat la final de către toţi consilierii. Cele de mai sus sunt consemnate în procesul verbal al şedinţei.

De la angajaţi plimbaţi pentru că  ” Aşa am considerat eu…”  la „Nu e  nevoie  de oameni cu studii de management lângă bulan….”

Cel mai dezbătut punct şi care a născut cele mai multe animozităţi a fost cel legat de aprobarea noii Organigrame şi a Statului de funcţiuni din primăria Carei.

Potrivit consilierului liberal Dan Bontea,în tabelul pus la dispoziţia consilierilor sunt menţionate numeric 162 de funcţii de execuţie, dar la adunarea lor efectivă din cele menţionate la fiecare direcţie şi departament în parte, suma totală este de 267. Explicaţii  subţiri şi penibile  a oferit Kiss Istvan, şeful biroului de resurse umane din primăria Carei care a afirmat că la calcularea sumei de 162  nu s-au luat în calcul funcţiile de execuţie de la direcţia de Asistenţă socială şi cele  de la direcţia de  Învăţământ şi  Sănătate, care nu ar aparţine de  primarie (?!)

Tabelul cu statul de funcţiuni prezentat consilierilor şi aprobat totuşi de ANFP, nu este actualizat  la nivel de studii.Niciunul dintre şefii de departamente sau direcţii nu are menţionat nivelul studiilor.

Exprimările primarului Kovacs în legătură cu  nivelul studiilor angajaţilor de la Poliţia Locală ar fi mai potrivite la  colţ de stradă decât într-o sală de şedinţe din incinta unei primării municipale.

Nu are nevoie Poliţia Locală de oameni cu studii de management lângă bulan….”

Nici solicitările legate de personalul care figurează la un anumit departament dar îşi desfăşoară activitatea în cu totul altă parte nu au fost lipsite de intervenţiile acide şi arogante ale edilului careian. :” Aşa am considerat eu...” afirma primarul, sigur pe sine datorită  susţinerii din partea guvernului PSD şi a finului director de cotidian judeţean.

„Li s-a făcut instructajul când au fost trecuţi  de la un serviciu la altul, ca să poată să ascută creioane....” a mai adăugat acesta.

Agitat şi înverşunat  primarul reproşează consilierului Ciută valul de controale de la sediul primăriei din ultimul timp.”Aţi făcut reclamaţii la Curtea de Conturi…, vă legaţi de lucruri aiurea.”

Remarcile şi incitările de pe tot parcursul şedinţei la adresa liberalilor nu au rămas fără răspuns din partea liderului grupului liberal.

poate ne spuneţi şi când aţi făcut instructajul doamnei Veress Anna când aţi mutat-o de la serviciul  unde figurează în statul de funcţiuni la grajdurile oraşului din parcul dendrologic.La fel şi în cazul consilierului Boros pe care îl plătiţi din banii oraşului ca să nu dea pe la servici. Avem o organigramă dodoloaţă care creşte din an în an. Nu ne mai ajung sumele încasate din impozitele pe proprietate pentru plata salariilor din primărie. Unde vreţi să ajungem?  Să angajeze primăria toate cunoştinţele şi neamurile pentru că nu aveţi încotro?”

Intervenţia consilierului Ciută  legată de angajările  din primărie a atras reacţii vehemente din partea primarului ( „nu vă e ruşine să ne criticaţi ?…eşti de o impertinenţă rară…nu prostiţi voi lumea…”) , a consilierilor UDMR, care au solicitat interzicerea intervenţiilor consilierilor liberali pe motiv de prelungire nejustificată a şedinţei, încercând să impună preşedintelui de şedinţă Leitner limitarea la 2 minute a intervenţiilor. Consilierul Ciută le atrage însă atenţia, solicitând şi confirmarea secretarului Sroth, prezentă la şedinţă, că potrivit legii 215, a administraţiei locale, astfel de propuneri de limitare a timpilor  se fac la începutul şedinţelor de consiliu.

Deosebit de calm şi de echilibrat, consilierul Bontea a  recomandat colegilor să evite astfel de ieşiri.

Vă recomand să nu vă enervaţi. Doar vorbim aici de banul public, al nostru, al tuturor.Dacă cheltuim să o facem gândit. Nu pot să accept aruncarea banului public pe geam”

Nu aveţi dreptul să mă împiedicaţi să vorbesc” a afirmat şi consilierul Adrian Bucureştean,  ” şi eu am nelămuriri legate de statul de funcţiuni prezentat şi nu e normal să ne împiedicaţi ..”

Supus la vot, statul de funcţiuni şi noua organigramă trec lejer cu voturile alianţei PSD-UDMR-PLR, cei 4 liberali votând împotrivă.

Statul de functii al primăriei Carei cuprinde un număr de 249 posturi la care se adaugă cei 81 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap.

Daca Kiss Isvan preciza că la calcularea numărului funcţiilor de execuţie nu a fost luat in calcul departamentul de asistenţă socială,în tabelul final din Statul de funcţii aprobat de ANFP,figurează la numărul total de funcţii în instituţia primărie şi asistenţa socială…cine să mai înţeleagă toate învârtelile…

Direcţia Publică de asistenţă socială cu biroul din subordine,creşa şi cantina socială nu are un director executiv  ci doar un şef de birou şi totuşi funcţionează bine de ani şi ani de zile,evident cu economia aferentă diferenţei de salar cuvenită unui director executive faţă de un şef birou dar a fost creat un post de director de direcţie de învăţământ  şi sănătate  peste cabinetele şcolare din oraş,plătit în consecinţă. Una din angajatele de pe statul de functii de la biblioteca  isi desfasoara activitatea   in biroul acestuia. Si Serviciul de Resurse umane are angajat ca si consilier pe Veress  Anna cu toate ca aceasta se ocupă de caii de la grajdul din parcul dendrologic iar sotul domniei sale  semnează  proiectul de modernizare al manejului .Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân nu are încă angajaţi dar are prevăzute 3 locuri la fel şi Centrul de promovare al turismului local. Daca la Biroul patrimoniu si admninistrarea domeniului public privat există un şef  birou la 6 angajati,la Serviciul  Public de  evidenţa persoanelor,cu 8 angajaţi, nu există şef  birou aşa cum există şi la Serviciul de resurse Umane.

O altă angajată de la compartimentul Bibliotecă  semnează ca Administrator interimar pe  Anunţul  scoaterii la concurs a postului de administrator Cafenea  Culturală si  se poate continua cu alte şi alte inadvertenţe.

Rămâne un mister nivelul studiilor celor ce ocupă funcţiile de conducere din cadrul primăriei Carei. Nici măcar nivelul studiilor  primarului si al viceprimarului municipiului Carei nu sunt  considerate demne de a fi făcute publice,aşa cum se procedează,cu S sau M sau PL.

Acest Stat de Funcţiuni a fost aprobat de ANFP,preşedinte Joszef Birtalan.

redacţia

comentarii

de viorel la 12 noiembrie 2014 - 15:52

govorica e bine mersi la carei cu haveru jeno cu care incearca sa violeze optiunile careienilor!
doi evazionisti numa buni de legat

de Horia Mărieș la 12 noiembrie 2014 - 17:38

Remarcabil umorul negru și demn de Dögtér al primarului Kovács Jenö.

Mă intreb dacă tot bancuri de astea răsuflate și de prost gust, dacă tot de bulanul lui îi povestește și Sigheteanului, atunci când beau împreună palincă puturoasă la Vraja Viilor. Probabil că da.

Remarca cea mai interesantă a primarului făcută în timpul ședinței extraordinare a C.L. din ziua de marți, 11 noiembrie 2014, pare să fi fost totuși cea cu „NU PROSTIȚI VOI LUMEA”.

Sunt de acord cu dânsul. Nu prostește nimeni lumea, nu prostește nimeni primarul.
La primar nici nu mai este cazul, fiindcă el deja așa este – și încă din născare!

de nicu la 12 noiembrie 2014 - 18:38

lasa geo tu vrajeala cu romanu ca nu tine …roman de calasant poate care tot baga strambe ca si loicica fotbalistutraseist ratat cu valoare zero barat.
hai si canta la alta casa ca poatte te si plateste da vezi ca pe caplenilor casa unde sta primaru nu e pe numele lui ca inca nu a terminat de platit datoriile la bugetul de stat si are retinere pe salar si nu deschide usa.
nici la colindatori,ca zice ca nevasta e racita.

de vivien la 12 noiembrie 2014 - 21:22

am auzit ca se pregatreste posturile pentru megyerke la cafeneaua lui jeno ca sa multumeste pentru articolele care lauda la el iar pt careienii se trimite la noi direct la cauciuc la banda si ei traiesc din ce dam noi la finante!

de careiul la 12 noiembrie 2014 - 21:32

la fel ca si pontacul si jeno a adus la primarie pe ginerele lui si da lucrari la copii la sectia de scaune
http://www.cotidianul.ro/hotomanie-marca-psd-ponta-sarbu-daciana-251079/

de contribuabil la 13 noiembrie 2014 - 08:55

vai de amamvoastra de nenorociti si puscariabili!!!
ne puneti sa ne platim taxele ca sa va imbuibati voi si familiile voastre care nu sunt in stare sa traiasca numai din banii si munca noastra??? ginerele primarului a fost primul adus in primarie cand a venit in 2008 si apoi toata cohorta de neamuri care l/au sustinut in campanie si pe care ii plateste din banii nostri!!!! istvan asta parca a terminat geologia si acum e specialist la manevrat angajarile la primarie iar de viceprimar sa nu mai pomenesc ca a ramas fara scoala da injura toti intelectualii din primarie.
halal conducere de oras,numai grupuri de interese gasesti!

de careian la 13 noiembrie 2014 - 13:33

Dar de confruntarea ponta-johannis doar atat se spune pe aici? Se uita sa se mentioneze ca al vostru lider a fost sub orice critica. Nici macar scaderea de tva nu a stuit sa o sustina cu cifre.A mers total nepregatit si a deceptionat alegatorii de dreapta care acum ar vota si un pinguin bandajat.Pacat.Nu se compara cu tariceanu sau antonescu.

de careiimari la 13 noiembrie 2014 - 14:52

nici macar nu va fi pacat ca pica pontacu plagiator si pomanagiu pe banii nostri ca voi nu platiti ca nu aveti duypa ce da mereti la mujnca in germania si vis buni euroii de la nbemti pt proiecte cu care va laudati ca le faceti voi!!! tariceanu omu budapestei care a dat ungurilor mostenirea gojdu e bun pt voi???
votam iohannis!!!!
jos ciuma rosie !!!

de gigi la 13 noiembrie 2014 - 14:53

a umflat primaru organigrama ca sa multumesca pentru sustinerea din campanie..prima pe lista e ste emese a lui imi directoru’

de marica horica la 13 noiembrie 2014 - 19:46

Da de unde stie horica fara frica ca (kkfonie hihi)palinca de la Vraja e puturoasa, si-a bagat cumva nasu’pe acolo pe cand a fost, citez „Sigheteanul”. Bre omule hotaraste-te odata, ba Kovacs e sovin, mare ungur mare, ba bea cu Sigheteanul ca asa zici mataluta, ori ii sovin ori ii si cu romanii, ca nu inteleg, o data zbieri asa o data altfel, ca nu se poate sa fie si sovin si sa stea sa bea si cu romanii.

de Horia Mărieș la 13 noiembrie 2014 - 23:42

@marica horica la 13 November 2014 – 19:46

Bea el dom’le, nu-ți mai face griji cu el, el bea orice, oricând, exact ca și un porc.

Știu fiindcă am fost acolo și putoarea pălincii popești mi-a strămbat nasul.

În plus, mai citește matale și

Știrea zilei:

Primarul Kovacs Eugen ii indeamnă pe maghiarii din județ să-l voteze in turul II pe Victor Ponta.

Și asta mai ales fiindcă PSD a sugerat că „dacă Iohannis va fi ales preşedinte, va da Ardealul ungurilor”.

Nici nu ne așteptam la altceva după ce Kovács, Govor și Ștef s-au bețivit (au băut și aghiazmă) cu Preasființia sa Sigheteanul la Vraja Viilor, imediat după turul I.

Kovács chiar n-avea de ales, fiindcă in caz contrar l-ar fi afurisit Sigheteanul.

Lasati un comentariu