Bloc central aflat în spaţiul locativ al Primăriei Carei, focar de infecţie. Dejecţiile curg sub geamurile locatarilor

• publicat la: 11 iunie 2015
Bloc central  aflat în spaţiul locativ al Primăriei Carei, focar de infecţie. Dejecţiile curg sub geamurile locatarilor

În spatele intrării principale a renumitului bloc ghetou careian, sub geamurile  locatarilor, a fost săpată în cursul anului trecut o groapă , în care se scurg toate dejecţiile de la grupurile sociale.

Cei care au geamurile  pe partea cu această mizerie, nu le pot deschide ca  să  aerisească apartamentul.  „Ce credeţi, cum e să stai  cu geamurile închise la peste 30 de grade Celsius, fără aer condiţionat,  domnilor din conducerea Primăriei Carei”? întreabă unii locatari.

De 4  ani de zile semnalăm această  situatie, aici, fără ca  vreunul  din cei 2 consilieri redactori ai primarului să intervină la fel ca  în cazul lucrărilor de construcţii  pe timp de noapte în cartiere careiene de locuinţe.

Vă promitem că acceptăm şi exprimări de genul…„să se uşte”   dar măcar  împiedicaţi posibilul focar de infecţie, unde şobolanii mişună în voie la orice grup sanitar  chiar dacă  a fost  schimbată o ţeavă cu alta.

După repetatele noastre semnalări despre dezastrul ce domneşte în acel loc, pe casa scărilor au fost montate geamuri…fixe, care nu se pot deschide pentru a aerisi.

Nici DSP nu a intervenit  la remedierea situaţiei din blocul situat între noua clădire a Primăriei,  Teatru, Bibliotecă şi sediul PSD.

Acum este vară, temperaturile sunt foarte ridicate şi cum intri pe alea care duce înspre blocul de locuinţe te izbeşte un miros greu de suportat şi o imagine  de coşmar.

Nu toţi locatarii sunt certaţi cu regulile de igienă şi de bună convieţuire . De ce  unii trebuie să suporte lipsa de civilizaţie a celor care aruncă gunoaiele pe geam sau nu întreţin spaţiul pus la dispoziţie?  Blocul a fost reabilitat şi pus la punct iar chiriaşi din el au dus o viaţă liniştită până nu a fost repartizat  un grup  perturbator.

În bloc locuiesc şi familii cu copii, unii dintre ei cu un handicap uşor iar alte familii au  membrii cu handicap locomotor.

„Fie noapte fie zi, la momentul în care mergi să îţi faci nevoile , te trezeşti în cap cu un şobolan cel puţin, din ăştia mai pui, că cei mari mişună pe jos şi au cam la 2 kile…veniţi să vedeţi cum ttebuie să trăim…io  nu pot să fac la găleată şi apoi să merg cu ea afară cum fac cei de sus….suntem săraci dar  nu suntem certaţi cu curăţenia! ” afirmă unii dintre locatarii blocului ghetou.

Tot ei ne povestesc că apă potabilă aduc din altă parte şi fac duş pe la cunoştinţe, de frica şobolanilor.

Cine are curajul să radă  mizeria de la grupurile sanitare şi să reinstaureze un regulament pentru mentinerea curăţeniei, a condiţiilor decente de trai?

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 12 iunie 2015 - 01:05

Înfiorător, strigător la cer!

Blocul ăla social trebuie evacuat de urgență, locatarii mutați imediat în locuințele sociale cu care se tot laudă cuplul Stan și Bran alias Bekö si Kovács,

http://nagykaroly.szatmar.ro/files/pub/2014/megyeri/a%20nagy_44.jpg

iar apoi blocul despre care este vorba in articol trebuie dinamitat (controlat).

Fără nici o altă discuție!!!

Se aude la Consiliul Judetean Satu Mare, se aude la Institiția Prefectului Satu Mare, se aude la Guvernul Romãniei?

de laci la 12 iunie 2015 - 14:39

masa de votanti ai lui laicsika trebuie pusi in centru asa ca nu asteptati sa se rezolve problema

de MOT la 12 iunie 2015 - 15:28

Pe pretul cailor de la equus se puteau reabilita aceste bai comune la pretul real. De ce atunci cand cei asistati social primesc un imobil nu sunt triati putin si dupa conduita . Nu este normal sa bagi in acelasi bloc , familii cu copii cu oameni certati cu legea, ca sa nu jicnesc pe nimeni,oameni care respecta bunurile comune si cei care nu au grija de nimic.

de PROAUTONOMIST la 12 iunie 2015 - 16:23

horia maries dai ordine din departare ? asta e moda in capitala ?

de lacika la 12 iunie 2015 - 16:50

acesta e blocul ingrijit de primaria tulipana din careii.
acesta este nivelul lor si apoi vin la noi sa ceara voturile ca toti suntem magyar~ nu mai pacaliti pe nimeni nespalatilor sovini!

de Horia Mărieș la 12 iunie 2015 - 19:02

@PROAUTONOMIST la 12 June 2015 – 16:23

Nu dau nici un fel de ordine nimănui, nici de departe, nici de aproape.
Ieri eram aproape, adică ieri eram incă in Careii Mari.
Dar unora ca tine nu le pot răspunde decât cu o vorbă get-beget, pur careiană. Garantat originală.
Le vagy szalva cseresznyemagos kva szal – de prost ce ești.
Dacă te-ar durea prostia, ai urla când te-ai plimba prin centrul Careiului, pe str. 1 Decembrie 1918.
Az nagyon bisztos.

de Horia Mărieș la 12 iunie 2015 - 21:12

@PROAUTONOMUIST

Să ne lămurim intre noi, ca să fie lucrurile cât mai clare.
Vorba aia neacademică, cea care începe cu „k” nu este nici pe departe a mea, este a fostului ministru al transporturilor, ardeleanul-clujean Ioan Rus. Este o vorbă ardelenească neaoșă, dovadă si faptul că ea este mult folosită in folclorul orășenesc intelectual maghiar din Nagykároly/Careii Mari/Grosskarol.

http://www.timesnewroman.ro/politic/sotia-lui-ioan-rus-confirma-ajungi-curva-si-cu-sotul-plecat-la-bucuresti-nu-din-tara

de Horia Mărieș la 13 iunie 2015 - 05:23

Crede cineva că funcționarii din cadrul Primariei Carei, în frunte cu primașul, sunt mai breji, mai cinstiți, mai sfinți?

http://m.evz.ro/un-angajat-al-primariei-capitalei-retinut-dupa-ce-a-fost-prins-cand-lua-mita-40000-de-euro.html

Hai să fim serioși, hai să nu mai vorbim discuții.
Măcar azi, fiindcă este sâmbătă și o sărbatorim pe Sfânta Muceniță Achilina.

de dimitriu radu mihai la 14 iunie 2015 - 05:24

ceasta este iarasi o problema nerezolvata ca si apa potabila si se intinde pe mai multe amplasamente.Nu stiu de ce nu se gaseste o forma civilizata pentru acesti cetateni,care fie vorba au fost adusi aici CU UN SCOP adica cel electoral ca sa nu ne mai mintim AVIZ CELOR CARE AU FACUT ACEST LUCRU.Ei pentru ca i-au adus in Carei sa faca bine sa desavarseaca situatia pana la capat si sa nu lase pe jumatate.Ce doriti dragi edili care cu cinste ne conduceti sa credem ca acest oras este ca si marul pe dinafara frumos si sanatos iar pe interior putrea si plin de viermi.Oare acesti cetateni chiar daca sunt de etnie rroma nu au dreptul de conditii civilizate,de ce nu se pot face niste locuinte socoale intr-un loc si cu o persoana chiar si de etnie rroma care sa vegheze asupra lor.De ce trebuie marginalizati ca sa nu spun asa and tu nuconditii asa oameni nu poti cere civilizatie cand tu nu vii sa ii vizitezi numai din 4 in 4 ani cand ii folosesti asa ca pe niste obiecte de care te debarasezi dupa aceea foarte simplu ii IGNORI.

de lorena la 14 iunie 2015 - 10:25

numai la etajele superioare sunt cetatenii colorati iar in rest sunt oameni necajiti romani si mahghiari care nu au posibilitatea sa isi cumpere o locuinta.
bataia de joc la adresa careienilor saraci e mare la primaria din Carei!

Lasati un comentariu