Bogdan Georgescu: „Nu sunt bolnav, plec din motive personale…se schimbă vremurile, la fel şi actul cultural…eu nu pot să mă schimb ”

• publicat la: 28 septembrie 2015
Bogdan Georgescu: „Nu sunt bolnav, plec din motive personale…se schimbă vremurile, la fel şi actul cultural…eu nu pot să mă schimb ”

 

Luni, 28 septembrie 2015, de la ora 12,00, a avut loc o conferinţa de presă susţinută de Bogdan Georgescu, directorul demisionar al Directiei de Cultură Carei şi primarul Kovacs Eugen.
Cei doi au  redat în câteva cuvinte situaţia de la Direcţia de Cultură şi Centrul de promovare al  turismului precum şi motivele demisiei depuse de Bogdan Georgescu.
Colegul meu Bogdan Georgescu, azi o săptămână a  înaintat demisia din postul de la primărie, după  ce a prezentat motivele personale.Eu îi respect motivarea si după mai multe discuţii îi ofer posibilitatea… ne-am înţeles ca să se suspende 6 luni din această funcţie si primarul numeşte pe el şef birou la Turism. Acolo avem un compartiment şi consider că e o activitate importantă şi aşa cum a pus pe roate activitatea la direcţia de Cultură va face să meargă şi acolo treaba. Să-i  respectam decizia şi  să-i acceptăm  şi  să-l menajăm. Face o pauză şi îl înţeleg. Cei cu care a muncit şi fără el se vor descurca” a afirmat primarul Kovacs, urându-i în continuare   “…succes, multă fericire şi sănătate”, în încercarea de a da o tentă lacrimogenă situaţiei.
.
„Cel care a avut idea acestei conferinţe de presa a fost primarul„, şi-a început cuvântarea Bogdan Georgescu.
Vreau să vă spun că nu sunt grav bolnav cum se vehiculează dar plec din motive personale. Am fost onorat să continui munca depusă la Centrul Cultural de domnul Maghiar , Boldur sau Deak Endre. Am reusit să pun pe picioare Castelul , să desfăşor activităţi culturale  variate dar deocamdată simt că este foarte mult, am avut 2 sâmbete libere în cursul întregului an trecut..Sunt mândru de evenimentele pe care le-am realizat aici la Carei, unele în premieră, am colaborat cu institutiile din întreg judetul si nu numai. Nu am ajuns la Casa de Cultură acum 10 ani ci sunt aici de 40 de ani. Renunţ si la activitatea de reporter la Radio transilvania…a venit perioada în care consider că trebuie să pun punct. Mulţumesc pe această cale în primul rând familiei mele pentru sprijinul neconditionat, primarului pentru sprijin….şi domnului Beko, colegilor din primărie, masmedia fără de care aceste activităţi culturale  nu ar fi fost cunoscute, dar si careienilor, oameni primitori si dornici de evenimente culturale. În tot ceea ce am intreprins am încercat să menţin un echilibru. Sunt născut şi crescut în Carei şi acest echilibru l-am mentinut mereu şi aşa mi-am crescut şi copilul. Am încercat să pastrez  echilibrul, să  respect valorile culturale ale oraşului, personalităţile locale, să servesc comunitatea.  Multumesc primarului că mi-a permis să rămân în cadrul directiei, eu sunt economist cu specialitate în management si voi incerca să actionez în cadrul serviciului de turism cultural…..sunt conştient că se schimbă vremurile, si societatea, si actul cultural, sunt oameni mult  mai bine pregătiţi pentru aceste vremuri noi şi înţeleg mai bine ce se întâmplă dar eu nu pot să mă schimb.. şi rămân acelaşi, indiferent  că vremurile se schimbă sau nu..nu sunt bolnav dar sincer, munca prea multă  şi stresul mă   depăşesc..”
.

Încheierea a aparţinut primarului care a invitat reprezentanţii media să pună întrebări. Din partea redacţiei Buletin de Carei, Daniela Ciută   l-a felicitat pe Bogdan Georgescu pentru  contribuţia sa  la dezvoltarea culturii careiene şi  evenimentele de înaltă ţinută organizate. Singura întrebare adresată a fost legată de  insinuarile finului primarului Kovacs legat de colaborarea lui Bogdan Georgescu cu Daniela Ciută. În lipsa de orice material senzaţional urât mirositor caracteristic scrisului specific unui fin de primar şi director de gazetă, acesta a insinuat că  Bogdan Georgescu s-a îmbolnavit datorită   convorbirilor telefonice nocturne cu Daniela Ciută, fapt  dezminţit fără echivoc de Bogdan.

Primarul Kovacs, părintele spiritual al jurnalistului  pervers  în exprimare,  pentru care a semnat un contract de colaborare în luna mai 2015 pentru 1.300 lei lunar, nu a reuşit  nici până acum  să îi imprime acestuia normele de etică şi  de conduită  dintr-o  societate civilizată.

Despre demisia doamnei Sălăgean Linda, interimarul  de la conducerea Fundaţiei grof Karolyi, nu s-a discutat nimic. Fundaţia grof Karolyi  are ca acţionar unic  CL Carei  iar din fondurile acesteia, primarul Kovacs a cumpărat un autoturism Renault Fluence spre folosinţă personală când fundaţia  înaintase lista de necesităţi stringente pentru a demara activitatea.

Nici până în ziua de astăzi maşina cumpărată pentru primar de   fundaţia de promovare a turismului local nu a fost inscripţionată  aferent unui bun al fundaţiei.

redacţia

 

comentarii

de carei la 28 septembrie 2015 - 17:27

bogdane acuma e momentu sa ii dai pe mana dna-ului cati banii au furat la protocol chitante fara sa se fiii facut consumatiii

de dennis la 28 septembrie 2015 - 17:32

stie bogdan ce magarii sau facut cu banii de protocol ….facturii enorme da nu sa cheltuit nici jumate..se apropie dna-u de cei din primarie contabilele tremura cei care au votat anumite sume stiu ce sa facut cu banii…preg. ca vine incet dna -u

de silviu m. la 28 septembrie 2015 - 18:01

din moment ce ramane salariat la primarie BOGDAN GEORGESCU nu va zice nimik de jeno va fi mut .MULTUMIM BOGDANE PENTRU TOT CE AI FACUT PENTRU CAREI

de andrei la 28 septembrie 2015 - 18:23

deceptionatul tulipan plange cu lacrimi de crocodil pentru liberalii pe care nu ii are cu nimik la mana….vai ce grija subita pentru tarisoara din care voi furati cu trei maini si aruncati gunoiul in curtea altora si credeti ca nu va vede nimeni….primaru fura de rupe pamantul si tot liberalii sunt cei de vina?
de ce nu mergeti la guvernul PSD a lui Ponta si Dragnea ca sa reclamati furtul si mascarada la care ati asistat. Liberalii nu sunt la guvernare ci pesedistii si la ei trebuie sa mergeti sa ia masuri….sau sunteti pe mana cu ei si impartiti spagile?

de Lucian la 28 septembrie 2015 - 18:56

l-au executat si pe Bogdan pentru ca facea si evenimente romanesti la centrul cultural si a fost prea mult pentru grofii din primarie!
Dupa ce ca ne fura pe fata din bugetul local cu facturi umflate de 3 ori au ajuns acum sa fie deranjati si de evenimentele romanesti facute la castel. Bogdamn era singurul care mai asigura echilibrul si acum l-au executat murdar pe la spate.Gaska lui pos si lajos e plina de ura mai ceva ca hortistii!

de dragos la 28 septembrie 2015 - 19:24

@de Lucian, gura pacatosului adevar graieste

de emese la 28 septembrie 2015 - 19:24

nu ati gandit ca ar trebui segbe rugucit jeno si el sa plece si nu bogdan georgescu care atatea a facut la oras !
a distrus orasul nostru ez a senki ember si vrem sa plece cu ce a venit la carei si sa lease pe noi i n pacee

de pyhs la 28 septembrie 2015 - 19:57

„omul sfinteste locul”. Urmatorii 10 urmasi ai lui Georgescu la conducerea Directiei de Cultura si Sport nu vor reusi sa faca un sfert cat a facut acest baiat.Tineti minte!

de Lucian la 28 septembrie 2015 - 20:31

Eu doresc doar sa-i multumesc lui Bogdan Georgescu pentru tot ce a facut pentru Carei si pentru cultura din oras.
Iti doresc succes in noua ta activitate !
Cu respect .

de opiniedecareian la 28 septembrie 2015 - 20:43

Domnule Kovacs Jeno, am crezut ca daca veniti la Carei si va aflati in o societate civilizata veti invata ceva sau va veti molipsi de ceva bun din partea careienilor. Ma dezamagiti pe zi ce trece si regret ca odata am crezut cu adevarat ca vreti binele careienilor!
Stiu ca nu se face clisa pe caine dar nici sa coborati la acest nivel becisnic nu am crezut ca veti ajunge. Puteti sa va mai priviti in oglinda dupa cele ce faceti zi de zi?
Daca nu va plac romanii de ce nu va mutati in Ungaria si de ce chinuiti oameni nevinovati doar pentru ca simt romaneste?

de Nandi la 28 septembrie 2015 - 20:54

Au innebunit lupii din primarie !de ce nu spune nimeni adevarul ?????

de vera la 28 septembrie 2015 - 21:04

am incercat sa pastrez echilibru spune bogdan ca sa intelegem poate ca pous si lajos si jeno au impus doar activitati unguresti si mai putin romanesti,

de Emilia la 28 septembrie 2015 - 21:32

În cadrul conferinţei de presă, Bogdan Georgescu a afirmat că şi-a dat demisia strict din motive personale. El a recunoscut totuşi că “au existat presiuni, există şi acum”, fără a da nume, arătând că în ultima perioadă s-a ajuns să se organizeze evenimente culturale după cum voiau alţii, nu cum voia el Bogdan,srie PortalSM
Concluzie ????

de sandu la 28 septembrie 2015 - 21:35

concluzia e ca gaska de iredentisti din primarie sunt deranjati de activitatile romanesti !!!

de Valentin la 28 septembrie 2015 - 21:37

„De trei zile, de când şi-a prezentat demisia, primarul Eugen Kovacs nu a găsit oportun să dea un comunicat de presă în legătură cu această problemă, lăsând loc zvonurilor şi speculaţiilor. Explicaţia primarului este că Bogdan Georgescu (în vârstă de 45 de ani) este bolnav, motiv pentru care ar dori să renunţe la funcţia din cultură şi să se ocupe doar de turism. O hotărâre definitivă în ceea ce priveşte atribuţiile omului de cultură urmează să se ia luni, 28 septembrie, potrivit spuselor primarului.
După cum am aflat din surse neoficiale însă, motivul real al demisiei ar fi că i-au fost adresate reproşuri în termeni ireverenţioşi din partea viceprimarului Ludovic Keizer. Duminică, am încercat în repetate rânduri să-l contactăm pe viceprimar, dar nu a răspuns la telefon.” extras din Informatia Zilei

de careian la 29 septembrie 2015 - 05:24

AM CITIT STUPEFIAT ATAT ACEST ARTICOL,CAT SI OPINIILE EXPRIMATE AICI.DACA AR FI DEMISIONAT DIN CAUZA PRIMARULUI ,DE CE A DEMISIONAT SI DE LA RADIO? O FI SI DOINA MACESAN SOVINA??? HAI SA NU NE PREFACEM SI SA NU ARUNCAM PRAF IN OCHII CELORLALTI. EL ESTE UN OM VALOROS PT PRIMAR, CARE ARE NEVOIE DE UN PIC DE REPAUS,BOGDAN RAMANAND LA PRIMARIE SI FIINDU-I SUSPENDAT POSTUL DE DIRECTOR PANA CAND CAND SE VA SIMTI PREGATIT SA-L REIA. ASA CA EU PROPUN SA NU CREAM SCENARII CARE EXISTA DOAR IN MINTEA BOLNAVA A UNORA SI SA TERMINAM CU ACUZELE ARUNCATE AIUREA CA ACESTEA NU TIN SI POT FI DEMONTATE USOR DE CEI CARE CUNOSC SITUATIA REALA.NUMAI BINE!

de iancsi la 29 septembrie 2015 - 06:56

lasa lorant ca stim ca bujoresti pe aici ca este mai mare trafic si apar si comenturile pe care deranjeaza la nanasul tau.
bogdan a sspus clar ca a incercat sa mentina echilibru si ca el nu pooate sa se schimbe asa ca e mai klar ca lumina de la ziua!!!
doare la voi ca jeno este sovin si mai sovin ca el este pous si laicsi dar daca nu va place ce faceti puteti sa va schimbati. careienii au saturat de prostiile voastre si credeti ca daca faceti separatisme intre romani si magyar nu o sa vedem si nu o sa fim atenti la smekeriile cu banii ce luati de la primarie???
prosti sunteti daca credeti asa fraieri pe careienii

de ivan la 29 septembrie 2015 - 07:09

Singurul lucru care a fost de Calitate in Carei este cultura.Multumim Bogdan.

de fane la 29 septembrie 2015 - 07:14

au distrus tot tulipanii in carei si acum si cultura …sa vedeti cand vor veni deconturile pentru dezmatul din primarie

de Sergiu la 29 septembrie 2015 - 08:46

Acum ca a lamurit Bogdan problema si deci nu este bolnav pica si acuzatiile finului primarului kovacs, director de gazeta cum ca doamna ciuta l-ar fi imbolnavit. Iata ca Bogdan recunoaste ca nu este bolnav dar primarul ar trebui sa dea o cu totul alta destinatie banilor careienilor decat cele de sponsorizare a finului prin contracte publice. Asa rau plateste gazeta angajatii directori ca trebuie sa isi mai ia un job ??

de Horia Mărieș la 29 septembrie 2015 - 13:14

@Sergiu la 29 September 2015 – 08:46

Argumentație logică vs acuzatiile argumetate pueril ale finului, plus o întrebare inspirată: „Asa rau plateste gazeta angajatii directori ca trebuie sa isi mai ia un job ??”

Puteți să o repetați, dar redirectinata spre anzix:””Așa rău îl platește primăria Carei pe consilierul personal al primașului că trebuie să își mai ia un job ??”

Răspunsurile tot nu vor veni, iar daca, prin absurd, ele vor veni, mai mult decât probabil ca ar contine mult tupeu, multa nesimtire și extrem de multa obraznicie:

„De ce să fim noi fraieri și să nu băgăm mâinile până la coate în bugetul primăriei, în banii plătiți ca impozite de contribuabilii careieni, dacă primașul ni-i oferă pe tava de prost ce e, fiindcă primasul incult are nevoie de niscaiva jurnaliști pupincuriști care să-i spele imaginea de tot rahatul, sa scrie numai rotund despre el, dacă el tot nu le are cu scrisul si dacă tot trăim în democrație?
Ce nu este interzis de lege, este permis, chiar dacă este profund imoral.”

de ileana la 29 septembrie 2015 - 14:31

sovinul eugen a mai executat un roman si a decapitat cultura careiana pentru linistea udmereului careian!
veci pururi nu vor avea tulipanii asa un om si daca tot nu au de ce sa nu il execute pe romanul de bogdan care a tinut un echilibru constant?

de dragos la 30 septembrie 2015 - 21:53

horia vorbesti pe langa, ca de obicei, pune si tu umaru pro bogdan, ca om ca si bogdan nu o sa mai aiba Careiul

de andra la 30 septembrie 2015 - 22:34

ar trebui sa iesim in strada si sa il punem deoparte pe primar si gaska lui pentru ca au dat deoparte pe bogdan!
are cineva curajul sa iasa si sa il arunce afara pe primar pentru ca isi bate joc de oras si de careieni???
va astept comentariile si data la care iesim cu totii!!!!

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2015 - 01:33

@dragos la 30 September 2015 – 21:53

Evident că vorbesc pe lângă, ca de obicei, mai ales atunci când cel care mă citește este unul ca tine si care nu înțelege neam.
Nu trebuie să mă înveți matale pe mine nimic, că am fost dat la școală de mult, dar mai ales nu trebuie să mă înveți despre ce fel de om este B.G. Poate că ar fi suficient să-ți șpun că este fiul colegei mele de liceu. Dar asta nu este o caracterizare relevantâ si nu fac uz la ea.

Fac apel însă la arhiva de comentarii de aici de pe la BdeC ca să dovedesc ce zic: să fii matale sănătos băiețică, dar habar n-ai de câte ori am scris eu favorabil, laudativ despre B.G. și despre tot ce face el pentru cultura careiană. În plus, aș fi vrut să-l văd si primar in Carei, chiar am militat pentru treaba asta fiindcă eram ferm convins că el era unul dintre foarte puținii români care aveau șanse în 2012 sa spargă monopolul și mașina de vot udmristofdgistoromă, fiindcă ar fi fost votat probabil de toate neamurile conlocuitoare, dar n-a vrut el să se bage în tărâțele politichiei careiene celei de tot rahatul fiindcă știa că o să-l mănânce porcii.
Culmea este că l-au și mâncat, chiar fără să se bage.

To conclude, fii bun și ține-ți bine pofa be la adresa mea, că tot nu ne cunoaștem, eu „umărul pro B.G.” l-am pus deja de foarte multă vreme, fiindcă omul chiar merita să fac treaba asta, deci vezi-ți draghe baratom exact numai de ale matale, de cele multe și mărunte, nu te mai băga atât de mult in seamă, că o faci de pomană.

Am spus-o chiar și acum două luni, fără să mă aștept din partea lui B.G. la nici un fel la o demisie. O spun si acum: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=933529470042626&set=p.933529470042626&type=3&theater&notif_t=like

Hasta la vista, baby!

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2015 - 09:09

Iată că a ieșit la iveală pe tarabele de la ocskasor și logica strâmbă a absurdului, fătată de mintea cea îngustă a căplenarului.
Ca să n-avem alte vorbe, îl citez și pe limba (limbul) lui fiindcă orice pasăre pe limba ei piere:

„Pentru mine, cel mai absurd moment din conferinţa de presă a fost acela în care o autodeclarată jurnalistă i-a mulţumit lui Bogdan în numele careienilor pentru munca depusă. Cine a mandatat-o în acest sens? De ce vorbeşte ea în numele careienilor? Mai ales dacă în sală se află şi primarul ales de către aceiaşi careieni…”

„Számomra a sajtótájékoztató leginkább abszurd mozzanata az volt, amikor is egy önjelölt újságíró a nagykárolyiak nevében köszönte meg Bogdannak a munkáját. Ki hatalmazta fel erre? Miért beszél ő a nagykárolyiak nevében? Főleg akkor, ha jelen van a teremben a nagykárolyiak által megválasztott polgármester… ”

Și ce dacă cineva, oricine ar fi acela, i-a mulțumit lui B.G. pentru munca depusă?
Nu știu dacă exprimarea persoanei respective a fost că mulțumește „in numele careienilor”, fiindcă n-am fost pe acolo, dar in articolul de mai sus este scris sec că: „Din partea redacţiei Buletin de Carei, Daniela Ciută l-a felicitat pe Bogdan Georgescu pentru contribuţia sa la dezvoltarea culturii careiene şi evenimentele de înaltă ţinută organizate.”

Oricare ar fi adevărul, de ce se ofuschează oare concomitent, sincronizat ca la înotul sincron, atât de vehement și de flamboiant pe chestia asta, care a fost doar un gest de politețe, cei doi jurnaliști de pe vloguri, unul de „carte postală ilustrată” (anzix) și celălalt de „opinii careiene”? Parcă cei doi ar face parte din aceeași gașcă din același grup organizat.
De ce-i aia pe ei atât de tare grija față de primaș?
Pentru mărunțișul pe care încasează lunar de la ăla?
Și ce dacă la conferința de presă a participat și primașul, care oricum a încercat să inducă lumea in eroare insinuând că B.G. ar fi bolnav?
Cine mai este oare și urâtul ăsta de primaș, cine dracu se mai crede?

Căcănarii pe care eu unul nu dau nici doi bani dar care se cred mari jurnaliști, adică vârfurile breslei, incearcă să se lege de orice pretext minor pentru ca să se poată război à la longo cu o femeie pe care o mai și jignesc mereu, numind-o în măzgălelile lor în toate felurile, iar aici numind-o „autodeclarată jurnalistă” (önjelölt újságíró).

Si eu i-am adus cuvinte de laudă de mai multe ori domnului B.G., fiindcă merită și asta fără să cer voie unui maimuțoi de primaș, că doar nu era de fel treaba lui.

I-am multumit (în nume propriu, nu în numele careienilor sau al unui ziar, fiindcă eu sunt un oarecare, fără să-i fiu de loc un apropiat), nu mai de mult decât acum două luni, când habar n-aveam că va interveni o demisie si încă una atât de rapidă. De exemplu:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=933529470042626&set=p.933529470042626&type=3&theater&notif_t=like

Dacă considerați că am greșit mulțumindu-i și dacă merit să fiu pedepsit fiindcă nu i-am cerut voie primașului, războiți-vă cu mine mamelucilor, fiindcă eu sunt bărbat, nu vă mai războiți mereu cu o femeie, fiindcă nu este de loc gigea, nu este fair play!

Mă corectez, au întervenit de fapt două demisii, nu una, fiindcă a mai fost și cea (murdară, forțată) a Lindei Sălăgean, la care s-a pus de fapt batista pe țambal.
De ce nu scrieți, bre dăștepților pseudointelectuali și despre motivele reale ale demisiei Lindei Sălăgean? Aud?
De ce nu-i intervievați și dânsei sora sau fratele (dacă îi are)?
De ce nu vreți să ne prezentați „adevărul vostru” și în această speță?
Fiindcă nu vă convine să-l prezentați, pupincuriștilor, fiindcă în acest caz preferați omisiunea prin tăcere, nu-i așa?

P.S. Acest comentariu este doar o incercare nereușită de a scrie un pamflet. Orice asemănare cu realitatea înconjurătoare, mai ales cu cea din zona nagykároly és vidéke es pur întâmplătoare.

Lasati un comentariu