Lansarea candidaţilor liberali. „La Tarna Mare e asfalt mai bun ca la Satu-Mare” afirmă primarul liberal

• publicat la: 12 februarie 2016
Lansarea candidaţilor liberali. „La Tarna Mare e asfalt mai bun ca la Satu-Mare” afirmă primarul liberal

Inițiativă și dezvoltare  fost sloganul sub care liberalii sătmăreni şi-au lansat candidaţii la alegerile locale.

Sala  Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiul Satu Mare a fost umplută  până la refuz de liberalii veniţi să asiste la lansarea candidaţilor de primar din tot judeţul.

Evenimentul a avut loc în prezenţa copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, a deputaţilor sau senatorilor liberali din judeţe învecinate, a primarilor sau candidaţilor de primar din alte judeţe.

Co-presedinţii PNL Satu-Mare, deputatul Romeo Nicoară şi Adrian Cozma, au fost gazde  primitoare. După intonarea Imnului de Stat, au fost prezentaţi şi invitaţi pe scenă toţi candidaţii liberali pentru primăriile din judeţ.

Primul care a luat cuvântul a fost decanul de vârstă al PNL, Virgil Enătescu, care din postura profesională, analizând profilul colegilor de pe scenă, a declarat că își dă girul pentru ei, ca fiind cei mai competenți liberali pe care partidul i-a propus la Satu Mare în ultimii 45 de ani. Domnia  sa a remarcat  cu   tristeţe  că  România făcea parte în anii ’38-’40 din grupul statelor avansate ca devoltare economică, din Europa iar acum nu se mai apropie de clasamentul fruntaş.

Va trebui să mergem pe creşterea calităţii vieţii, să facem să dispară sărăcia. Acesta va fi prncipalul scop al actualei generaţii pe care noi o susţinem. Îmi doresc să dispară sărăcia materială dar şi cea spirituală şi morală. Ne vom lupta cu mentalităţile învechite pentru a pune în practică ţelurile noastre şi atunci vom putea spune că a ieşit din nou soarele şi pe strada noastră… ”    

Toţi cei care au rostit alocuţiuni  au bifat realizări dar au si criticat   situaţia în care se află ţara în ultimii ani.

Ideea principală care s-a desprins a fost cea de necesitatea schimbării, de primenire a clasei politice. Fiecare dintre invitaţii sosiţi din alte localităţi au simţit si apoi au înfierat  starea deplorabilă a drumurilor din judeţ.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a  mulțumit  ironic președintelui Consiliului Județean pentru faptul că a reuşit să scape de ultima piatră la rinichi  după ce a circulat  pe drumurile  sătmărene. A remarcat de asemenea  faptul că e necesară o reformare  din temelii a sistemului de sănătate pentru a scăpa de încadrarea de ţară cu cea mai mică speranţă de viaţă.

Avem nevoie de Schimbare

așa cum Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014 în județ, la fel vor câștiga și candidații liberali alegerile locale din data de 5 iunie…

Deputatul de Oaş, Andrea Paul a încurajat liberalii prezenţi prin mesajele transmise în alocuţiunea sa. Aceasta a mizat pe importanţa descentralizării…care trebuie înfăptuită şi nu doar povestită.

Din păcate, speranţa cea mai mică de viaţă este în România….trăim puţin…. şi  prost…a afimat deputatul de Oaş.

Liberalii prezenţi  au apreciat luările de cuvânt prin vii aplauze, semn că sunt în asentimentul celor  rostite  de reprezentanţii lor .

Senatorul de Bihor, Gavril Ghilea  a susţinut şi el necesitatea schimbării  mai ales din prisma infrastructurii rutiere existente  la ora actuală în judeţ….Când  am intrat cu maşina în judeţ mi-am dat seama  CÂT de necesară este aici schimbarea. Nimic nu a făcut acest primar ca să merite realegerea sa! La  Satu Mare şi în judeţ e nevoie de primari liberali ca la Timişoara, Oradea,Braşov şi alte oraşe care sunt deosebit de primitoare.

Candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean Satu Mare a fost desemnat deputatul Romeo Nicoară care a afirmat ….. Îmi doresc foarte mult ca în 5 iunie, la sfârșitul zilei de votare, să obținem minim 30% din voturi pentru PNL. Vrem să respectăm performanța din 2014. Atunci am dovedit că putem, așa că se poate și acum. Voi munci mult, voi străbate județul. Avem ce prezenta și ce propuneri sătmărenilor pentru că au fost multe promisiuni făcute și nu s-au făcut. Mi-am propus ca slogan Inițiativă și Dezvoltare, pentru că de asta are nevoie județul Satu Mare”.

Pentru Primăria Satu-Mare, candidatul validat de PNL  este tânărul avocat Adrian Cozma.

“Azi  mă aflu în fața dumneavoastră în calitate de candidat la Primăria municipiului Satu Mare. Este o onoare deosebită pentru mine că pot să vă reprezint, îmi doresc să facem multe lucruri bune împreună pentru sătmăreni, însă, în același timp, sunt conștient de responsabilitatea care apasă pe umerii mei și a întregii echipe care ne-au acordat încrederea. Îmi doresc ca, împreună cu dumneavoastră, să dezvolt orașul Satu Mare, să-l aducem acolo unde-i este locul, știind foarte bine care-i sunt nevoile. Știm care sunt problemele sătmărenilor. De aceea, programul meu de guvernare locală va fi construit cu oameni serioși și numai după ce vom asculta toate părerile societății civile”.

Spre final, copreședintele Vasile Blaga a  afirmat  că cei care au condus până acum destinele județului și municipiului Satu Mare nu au reuşit să facă  nimic pentru dezvoltarea lor și în consecinţă se impune e schimbarea loc.

”Sunt convins că și Adrian Cozma va câștiga și Romeo Nicoară vor câștiga. Cu condiția să fie implicaţi, combativi…să fiți lângă ei, să înțelegeți că în această sală nu aveți niciun adversar.   Am convingerea că a venit și rândul orașului Satu Mare că să arătăm noi liberalii ce poate o administrație de dreapta”, a mai spus Blaga.

Primarul liberal din Tarna-Mare, Monica Sobius, a invitat doritorii să  constate că … pe străzile din Tarna Mar e  asfalt mai bun ca la Satu Mare.

PNL Satu Mare a validat până la această dată  candidaţii pentru funcţiile de primari din 30 de  localităţi  din judeţul Satu Mare. Toți aceștia au fost prezenți la evenimentul de lansare a acestora în cursa electorală. Pentru municipiul Carei a fost validat ca şi candidat  Ilie Ciută, consilier local şi preşedintele PNL Carei.

Peste 70 de careieni au fost prezenţi în sală pentru a asita la evenimentul de joi, 11 februarie 2016, de lansare a candidaţilor de primar  la alegerile locale din 5 iunie.

Cei 30 de candidaţi validaţi pentru alegerile din iunie sunt-1. Satu Mare – Adrian Cozma, 2. Carei – Ilie Ciută, 3.Tășnad – Grieb Csaba, 4. Livada – Lola Ovidiu Aurel, 5. Ardud – Ovidiu Duma, 6. Batarci – Toma Vasile, 7. Beltiug – Bartok Gurzău, 8. Bixad – Ioan Tătar, 9. Bârsău – Fazakas Paul, 10. Călinești Oaș – Dinu Birtoc, 11. Cămin – Chereji Daniel, 12. Certeze – Petru Ciocan, 13. Crucișor – Lupșe Marian, 14. Culciu – Hajsuca Vlad, 15. Foieni – Dindelegan Claudiu, 16.Homoroade – Tătăran Vasile, 17. Medieșu Aurit – Silviu Zetea, 18. Odoreu – Fodor Nicoae, 19. Păulești – Bontea Ștefan Zenoviu,20. Pișcolt – Varga Cosmin,  21. Pomi- Grad Ioan, 22. Racșa – Șipoș Ion, 23. Săcășeni – Szabo Mihail,  24. Santău – Rotar Marinel, 25. Socond – Costea Romulus,  26. Supur – Chiș Radu, 27. Tarna Mare – Sobius Monica, 28. Terebești – Chiorean Tudor, 29. Vama  – Corodan Vasile, 30. Pir – Suciu Vasile.

redactia

comentarii

de Clau la 13 februarie 2016 - 11:55

Succes domnule Ciuta!
Vrem o alta administratie in Carei si nu cu oameni care au furat de la oras de 20 de ani incoace!
Cu consilierul Ciuta primar vom avea garantia ca toate fondurile atrase vor fi folosite corect pentru careieni nu pentru un grup de interes!

de B.B. la 16 februarie 2016 - 11:53

Mult succes domnule Ciută.Ne așteptăm de la dvs.multe lucruri noi și bineînțeles bune.Vă suntem alături!

de Cristian la 16 februarie 2016 - 12:39

Sa fie intr-un ceas bun.Doamne ocroteste-i pe Careieni !

de benjamin la 16 februarie 2016 - 22:48

mie imi place ca dmn ul ciuta nu face diferenta intre oamani si ce a promis atunci se tine de cuvant.

Lasati un comentariu