Calitățile medicinale deosebite ale unei plante obişnuite

• publicat la: 13 iunie 2016
Calitățile  medicinale deosebite ale unei plante obişnuite

Crassula sau copacul cu bani (sau arborele de jad) – o plantă care crește probabil în casa fiecăruia dintre noi. Puțini dintre noi știu că această plantă are calități medicinale deosebite. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene poate trata un număr impresionant boli.

1. ARSURILE, LUXAȚIILE, ENTORSELE, RĂNILE, TĂIETURILE

Zdrobiți frunzele plantei formând un terci. Aplicați o compresă din acest terci pe zona afectată. Înlocuiți compresa când terciul din frunze se usucă (aproximativ 2-3 ore).

2. ARTRITA, ARTROZA

Stoarceți 10-15 frunze de crassula obținând un suc cu care ungeți articulațiile înainte de somn.

3. ANGINA

Stoarceți sucul a 10 frunze de crassula și diluați-l cu 200 ml de apă. Faceți gargară de 3-5 ori pe zi.

4. HERPESUL PE BUZE

Stoarceți sucul a 7-8 frunze și ungeți locul afectat la fiecare 30 de minute. Sau înmuiați în acest suc o bucată de vată, aplicați-o pe zona afectată și fixați-o cu un plasture.

5. ULCERUL GASTRIC ȘI DUODENAL

Mâncați pe stomacul gol 2 frunze de crassula, mestecându-le bine.

6. PIELONEFRITA, CISTITA

Mărunțiți 5 frunze de crassula și turnați peste ele 200 ml de apă clocotită. Lăsați să se infuzeze 1 oră și strecurați. Luați medicamentul câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mâncare.

integral pe ganduridinierusalim.com

 

Lasati un comentariu