Evaluare Naţională 2016: Elevii careieni în faţa probei de matematică

• publicat la: 29 iunie 2016
Evaluare Naţională 2016: Elevii careieni în faţa probei de matematică

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri ultimul examen  din cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică.

Proba de foc a Evaluării Naţionale 2016 a început la ora 9:00 şi a durat 2 ore.

Primul subiect al examenului a cuprins mai multe exerciţii de algebră.La Subiectul al II-lea, elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai mai multe funcţii şi expresii.   La subiectul al III-lea, aceştia au avut de calculat aria şi perimetrul unui triunghiu, dar şi de calculat aria laterală a unei prisme.

Mai mulţi absolvenţi careieni au declarat la ieşirea din sala de examen că subiectele au fost grele, pentru alţii însă, examenul nu a fost atât de greu.

Szabo Steven, elev al clasei a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’ a fost printre primii candidaţi care au ieşit din sala de examen. El a declarat pentru Buletin de Carei  că testul la matematică a fost  foarte greu. ,,Am primit un subiect cu prismă şi schiţa unui teren. A fost foarte greu. Mă aştept la un 7.’’

 

Darius Zdroba şi Morent Lenard, absolvenţi ai clasei a VIII-a  de la Şcoala Gimnazială nr.1 Carei au precizat  că ,,subiectele nu au fost atât de grele.Unele cerinţe au fost mai dificile, de exemplu partea de geometrie de la subiectul al a III-lea’’. Ambii elevi au declarat pentru Buletin de Carei că speră la nota 9,  care să  obţină o medie mare pentru admiterea la Liceul Teoretic Carei, profilul matematică-informatică unde vor să intre amândoi.

Pentru Alexandru Danciu, şeful de promoţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 examenul la matematică a fost mai greu decât cel din anul trecut.,,În comparaţie cu cel de anul trecut, am observat că a fost mai dificil. Totuşi nu a fost atât de greu, a trebuit mai mult să demonstrăm la subiectele de geometrie. Ne-a dat de exemplu să demonstrăm că perimetrul este egal cu 30. La algebră cine a învăţat  partea cu intersecţia axelor i-a fost uşor. Mi-ar plăcea să iau un 10, am rezolvat taote cerinţele şi am scris amănunţit’’, a declarat pentru Buletin de Carei  Alexandru Danciu. El îşi doreşte să ajungă elev al Liceului Teoretic Carei, profilul matematică-informatică.

Elevii vor afla rezultatele vineri, când vor putea și să depună contestații. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2016 vor fi afișate pe data de 5 iulie.

Ponderea Evaluării Naţionale la admiterea de la liceu este de 75%, restul de 25% fiind notele din liceu.

După afişarea rezultatelor finale, elevii şi părinţii trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fişele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată şi pe 20 iulie să se afişeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu