Intoxicarea careienilor

• publicat la: 8 iunie 2016
Intoxicarea careienilor

În stilul caracteristic, un blog obscur aservit administraţiei locale lansează fumigene ce ţin de domeniul penibilului. La fel ca în campanie, se face lobby pentru un tânăr care în satul lui nu a reuşit să primescă cele mai multe voturi. Filmările şedinţelor unde acesta intervine arareori a dat de gândit sătenilor dar mai ales lipsa acestuia în alte perioade decât cele electorale. Un blog careian legat  spiritual de primar încearcă să îi  facă reclamă şi emite pretenţii pentru postul de viceprimar. Nu contestă nimeni relaţia sa de strânsă colaborare cu primarul actual, din al cărui cuvânt nu iese , dar de aici şi până la a reprezenta interesele careienilor e cale lungă.

E de notorietate în Carei tranşarea construcţiei unei capele mortuare de strictă necesitate de altfel în Ianculeşti de orientarea voturilor sătenilor către formaţiunea pe care o conduce.

https://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

PSD Carei a obţinut 856 de voturi pentru candidatul de primar faţă de 1.147 ale  candidatului liberal. Cele 865 de voturi sunt mai puţine decât cele obţinute de partid pentru CL, adică 1180. Cu 324 de voturi mai puţin a primit candidatul de primar decât partidul pe care îl conduce. Deci 324 de careieni nu îl agrează pe acesta ca preşedinte al PSD Carei. Rezultatele PSD Carei se situează sub cele ale sătmărenilor social-democraţi spre deosebire de ale liberalilor careieni care au obţinut procente mai mari decât cei din Satu-Mare. Nici primul pe lista de candidaţi, careianul Pinter , consilier judeţean  nu a reuşit  să obţină decât ultima poziţie, 723 voturi, cu un număr mai mic  de voturi decât cel al formaţiunii pe care o conduce.

Preşedintele PSD Carei  şi fiu al satului Ianculeşti s-a remarcat în cursul anului trecut prin refuzul introducerii pe ordinea de zi de la CL a solicitării delegatului sătesc de a primi sprijin pentru cea de-a XVI-a ediţie a Zilelor Iancului, manifestarea tradiţională moţească. Nici primarul nu a dorit iniţierea unui proiect de hotărâre pentru acest eveniment  aşa că  solicitarea a fost  prezentată de consilierul Ilie Ciută.

Şi plopii de pe marginea drumului au deranjat fiul satului care a cerut tăierea lor.

https://www.buletindecarei.ro/2015/04/se-cerea-taierea-plopilor-dinspre-ianculesti.html

La toate acestea se adaugă refuzul suplimentării de fonduri pentru renovarea bisericii satului, conform proceselor verbale de la şedinţe, a lipsei oricărei iniţiative de creştere a calităţii vieţii în satul natal.

Surse bine informate au declarat pentru Buletin de Carei că nici până la această oră nu există transport în comun asigurat în Ianculeşti, că nu există Cămin Cultural funcţional iar pe străzile de pământ, maşina de salubrizare nu poate intra pe vreme ploioasă.  Cum să poată gestiona problemele unui municipiu când nu a demonstrat nimic pentru satul natal?

Potrivit altor surse deosebitde bine informate  din primăria Carei, candidatul liberal clasat al doilea ca număr de voturi dintre cei 4 candidaţi şi care are mai multe voturi decât partidul pe care îl conduce, dovadă că a fost votat şi de membrii altor formaţiuni politice, nu este agreat de primarul Kovacs  şi scheletele din dulapul său.

Prezenţa ca şi viceprimar a lui Ilie Ciută  ar dinamiza activităţile de dezvoltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere  precum şi cele de curăţire a spaţiilor publice de grămezile de moloz,  ce ar determina   creşterea calităţii vieţii în mun.Carei şi implicit a demnităţii careinilor, fapt deosebit de periculos pentru actuala majoritate şi conducere a oraşului.

Buletin de Carei

 

comentarii

de cartieru petriiii la 8 iunie 2016 - 09:45

marele careian care este angajat la lajos nu a reusit decat un umilitor loc ultimul?????
a facut pe portarul la sectia de pe petrestiului si a scarbit lumea!!! asta e valoarea la oamenii lui lajos care are la stadion un budi de valoarea lui.
daca nu erau brunetii lui lajos nici atatea voturi nu avea!

Lasati un comentariu