Intervenție rapidă a polițiștilor în cazul animalelor moarte de la marginea Careiului spre deosebire de cazul amenințării cu moartea

• publicat la: 16 aprilie 2021
Intervenție rapidă a polițiștilor  în cazul animalelor moarte de la marginea Careiului spre deosebire de cazul amenințării cu moartea

Urmare a celor semnalte ieri de redacția Buletin de Carei în ce privește leșurile unor animale aflate  la periferia municipiului Carei au intervenit  specialiștii de la IPJ Satu Mare. Nu la fel s-a petrecut atunci când am semnalat amenințarea cu moartea a unei familii de români din Carei. Poate pentru depistarea autorilor amenințărilor cu moartea nu există specialiști la IPJ Satu Mare sau poate că descoperirea lor nu au avut voie să o facă publică, cert este că primul răspuns la sesizare a fost dat după 10 luni de la amenințare.

În această dimineața polițiștii specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare însoțiți de un medic veterinar au identificat pe un teren viran, între localitățile Carei și Tiream, cadavrele a nouă animale, din specia ovine.

În urma primelor verificări și examinări s-a stabilit ca acestea se afla in stare avansată de putrefacție, fiind decedate de aprox 6 luni, totodata fiind stabilită o cauza probabilă a decesului intoxicarea cu mâncare (porumb verde), neexistând indicii ca ar fi fost omorâte.

De asemenea, au fost ridicate de către medicul veterinar probe biologice pt efectuarea mai multor investigații pt a se putea stabili împrejurările survenirii decesului.

Proprietarul ovinelor a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat, de 52 de ani, din localitatea Ghilvaci.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii Nr 205/2004, cu o amenda in valoare de 3.000 de lei.

Totodata cadavrele animalelor vor fi ridicate de o firma de ecarisaj, pentru a fi incinerate iar cheltuielile vor fi suportate de proprietar.

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/politia-municipala-carei-tergiverseaza-cercetarea-dosarului-privind-amenintarea-cu-moartea-din-12-februarie.html

Lasati un comentariu