Corala Francisc Hubic în premieră la Carei

• publicat la: 15 decembrie 2016
Corala  Francisc Hubic în premieră la Carei

La cea de-a treia ediţie a  Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul  Carei vineri 16 decembrie 2016, ora 17,30, va fi prezent  şi corul Francisc Hubic  din Oradea.

Corala Francisc Hubic, își are numele de la marele preot, compozitor, dirijor și canonic onorar al Eparhiei Greco Catolice de Oradea, Francisc Hubic.

Actuala corală se prezintă în fața  careienilor pentru prima dată. Este o nouă formație, reorganizată pe lângă Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea și vrea să ajungă la nivelul celei înființate acum  25 de ani de către regretatul profesor IULIU OROS. Domnia sa a dirijat-o cu iscusinţă şi profesionalism pe lângă catedrala episcopală din Oradea, cu nespusă dăruire în anii renașterii spirituale de după revoluție, împreună cu fiica dânsului, IRINEL-MARIA BĂJENARU , actualul dirijor.

Corala veche, pe lângă faptul de a însufleți sfintele liturghii de la catedrală, s-a bucurat de un succes răsunător participând la nenumărate concerte și festivaluri atât în țară cât și în străinătate, în special în Germania.

A obținut trei medalii la Olimpiada de la Linz și au avut două înregistrări pe CD: „Rugămu-ne îndurărilor și Lumină lină”.

În speranța de a ajunge și la sufletele dvs. în seara de vineri 16 decembrie  prin minunatele colinde, vă invităm să îi  primim  aşa cum se cuvine .

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu