Promovează istoria, geografia și patriotismul printr-o aplicație Android

• publicat la: 3 decembrie 2016
Promovează istoria, geografia și patriotismul printr-o aplicație Android

Cum ar fi ca noi românii să fim primii peste tot?  Ne împiedică cumva sistemul?  Ne împiedică frica din noi? Circumstanțele? Nu, nu ne impiedică nimic.

Noi suntem un popor care luptă să apere ce are și uneori să primească mai mult. De aceea nici sătmărenii care au creat aplicația Cultură Generală 2016 nu s-au lăsat învinsi de giganții de pe piața aplicațiilor android și în decembrie 2016 aplicația lor este cea mai căutată și descărcată de pe Google Play.

Romanii au putut afla pe data de  1 decembrie   istoria frumoasă a acestei țări  accesand  această aplicație care are acum peste 20.000 de întrebări din peste 15 domenii.

Creatorii acestei aplicații spun că fac benevol acest joc și pentru că vor ca românii să demonstreze tuturor ca sunt oameni culți care țin la istoria, tradițiile lor  dar sunt  și  patrioti. Jocul este unul simplu și de fiecare dată când dai un răspuns greșit te atenționează și îți dă răspunsul corect, asta pentru a păstra scopul educativ al acestuia.

 

“Românii în general  aplica mult  domenii precum Istorie și Geografie unde se pare că sunt cele mai atractive și grele întrebări. Din datele  primite de la Google, cei mai mulți utilizatori sunt cei din Moldova, Bucovina și zona centrală a țării, dar nu putem spune că există un randament mic nici în restul zonelor doar că aici oamenii sunt înclinați spre domenii ca și Vedete, Religie, Sport, Biologie.

Credem că acestea diferă în funcție de climatul social local. De exemplu în Satu Mare spre deosebire de Timișoara, domeniul Istorie este 80% accesat, pe când în Timișoara, domeniul Sport este cel predominant la utilizatori. Despre vârsta celor care se joacă putem spune că este una îmbucurătoare, începând de la 14 ani pana la 81, din datele primite de la Google, avem utilizatori și asta nu face decât să ne bucure.

Ne-am dat seama de setea românilor pentru cultură si vrem sa  o incurajam. Cine zicea ca romanii nu sunt oameni care să guste cultura se inșela, doar să aibă ce să guste” a declarat unul dintre membrii echipei de dezvoltare a jocului.

Bogdan Tincu, e cel care a creeat aplicația acum 1 an de zile. Acesta declara  ca miza pe aceasta sete a românilor de cultură, istorie, geografie și patriotism și că face în continuare acest joc din plăcere și fără beneficii materiale.

Va invitam să descărcați aplicația de la linkul de mai jos sau click pe imagine!

 

Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.makemedroid.keye754802c
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu