Cum să ţepuieşti bugetul local cu 1,5 milioane de lei?

• publicat la: 21 februarie 2017
Cum  să ţepuieşti bugetul local cu 1,5 milioane de lei?

In anul 2011, “asfaltarea  istorică”  cum o denumeşte consilierul personal al primarului în ziarul de limba maghiară pe care îl conduce, a sărăcit ilegal bugetul local cu peste 15 miliarde lei vechi adică 1,5 milioane de lei!

Şi acum plătim dobândă la acest credit. Grija pentru banul careian se pare că nu a intrat în priorităţile primarului Kovacs!

Lucrarea preconizată în 2011 de primăria Carei pentru asfaltarea  străzilor cu probleme din oraş a fost supusă aprobării Consiliului Local sub forma contractării şi executării lucrării cu Credit Furnizor.

Licitaţia a fost câştigată  de SC Drum Construct Pericei, jud. Sălaj.  Caietul de sarcini prevedea efectuarea lucrărilor la suma stabilită,  iar plata lucrărilor  prin Credit Furnizor pe  timp de 5 ani de zile. Adică timp de 5 ani de zile, Primăria Carei trebuia să achite aceste  lucrări de asfaltare cu ratele  aferente, conform unui tabel.

La finalul lucrărilor   asfaltarea  istorică …ce să vezi? …Mare  surpriză  istorică pentru puşculiţa  oraşului !

Primarul  Kovacs Eugen  a hotărât să cedeze pretenţiilor executantului şi să  achite ÎN AVANS  TOATĂ  suma  ce trebuia  de fapt plătită în 5 ani ! Cu tot cu rate. Că doar nu dădea din buzunarul lui…

Iar pentru a plăti această sumă în avans, colegii consilieri locali UDMR ai primarului Kovacs au ridicat mâna pentru a-i aproba un credit de peste  5   milioane lei.  Oare câţi au ştiut pentru ce ridică mâna ?

Menţionăm că deţinem toată documentatia care atestă cele afirmate mai sus.  Presa aservită primarului păstrează tăcerea asurpa modului de cheltuire a banilor careienilor  la lucrarea de asfaltare din  2011.  Mascarea acestui subiect cu linşaj mediatic la adresa Buletin de Carei e  metoda deja  binecunoscută.  Restul, sunt poveşti pentru un electorat captiv, lipsit  de informaţii complete  pentru a putea decide în deplină cunoştinţă  de cauză.

Avem nevoie de drumuri asfaltate, de canalizare  pe toate străzile şi de o reţea de apă fără conducte cu azbest  dar nu şi de  ţepuirea bugetului local !

Nu este singurul caz de sărăcire a bugetului nostru local. Banii careienilor au fost cheltuiţi şi pentru renovare de sediu UDMR , pentru reabilitare grajd, clădire pentru care asociaţia ce îl administrează nu plăteşte impozit pe clădire. Mai avem şi cazul în care  la bugetul local nu se încasează sume cuvenite.  Cine protestează pentru  sărăcirea  bugetului local şi cheltuirea lui în folosul unui grup de interes apropiat Primăriei Carei? Sau de fapt nu  protejarea careianului de rând , a infrastructurii oraşului este problema cârcotaşilor….

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Protestatarul din umra la 21 februarie 2017 - 15:10

Asa da ,noi careieni vedem cum se praduieste banul public indiferent ca sint de la bugetul local national sau european tot din buzunarele noastre se extrag dar ne trebuie o voce care sa fie auzita.Sintem cu ochii pe voi nu utati asta 24din24.

de localnic la 22 februarie 2017 - 12:31

banii orasului la mana udemereului ca ei nu stiu sa se descurce singuri.au un presedinte datornicc cu 4 firme falimentate asa ca ce sa astreptam de la un incompetent ca el?

Lasati un comentariu