Accident stupid la Carei. Echipaj de descarcerare pentru o adolescentă ce a căzut de pe bicicletă

• publicat la: 18 aprilie 2017
Accident stupid la Carei. Echipaj de descarcerare pentru o adolescentă  ce a căzut de pe bicicletă

In perioada Sărbatorilor Pascale, serviciul nostru a intervenit la 462 de solicitari din care 381 pentru urgente medico-chirurgicale.

Dintre afectiunile care pot fi asociate cu excesul de mancare si alcool, specifice sarbatorilor, putem mentiona interventia la 20 cazuri la care s-a solicitat ambulanta pentru dureri abdominale (colica biliara, gastrita acuta, enterocolita pancreatita, etc.), 11 cazuri – stare de ebrietate, 4- agresiuni.

-Vineri 14.04 ora 13:38 o ambulanta a substatiei Carei, care efectua transferul unei gravide de la Spit. Carei la Spit. Satu Mare si care se afla intre localitatea Doba si Decebal, a fost redirectionata la Doba la un copil de 5 ani inconstient.

Echipajul  a găsit copilul în stop cardiorespirator , se pare strangulat cu şnurul de la hanorac în timp ce se juca pe un topogan. Colegii au iniţiat manevrele de resuscitare imediat(protezare de cale aeriană, compresii toracice, monitorizare, linie venoasa) si au predat cazul echipajului de terapie intensiva mobila, alertat si trimis de catre dispecerat la acelasi caz.

Sâmbătă 15.04 ora 18:08 dispeceratul este solicitat prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, pentru a trimite rapid o ambulanţă în Carei, la o fetiţă de 15 ani care a căzut cu bicicleta pe strada Vasile Lucaciu  în faţa magazinului de electrice, iar frâna de pe ghidon a penetrat  abdomenul. S- au deplasat si echipaje SMURD si de ambulanţă. Ghidonul  a fost tăiat cu grijă de echipajul de descarcerare sosit împreună cu  SMURD  pentru ca  bucata metalică din frână să nu fie mobilizată sau extrasă. Fetiţa, Maxi Hajnalka,  prezenta funcţii vitale in limite normale, stabilă henodinamic, era constientă a.i. a fost transportată pentru extragerea corpului străin la o secţie de chirurgie din Satu Mare.

Buletin de Carei sursa ISU

Lasati un comentariu