Furt din Moftin depistat de Poliţia Carei. Activităţi rutiere

• publicat la: 11 mai 2017
Furt din Moftin depistat de Poliţia Carei. Activităţi rutiere

Polițiștii Secției Rurale Carei, au identificat în cursul zilei de ieri, un minor de 14 ani, pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt.

Partea vătămată, un bărbat de 32 de ani din comuna Moftin, a sesizat poliția în data de 18.04.a.c. despre faptul că a constatat lipsa unei sume mari de bani din casă, pe care o ținea într-un dulap cu haine.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Secției Rurale Carei, cu sprijinul de specialitate al criminaliștilor, au reținut comiterea faptei în sarcina unui minor de 14 ani, din comuna Vetiș, dar cu reședința în Moftin, care,  în data de mai sus, a pătruns în locuința părții vătămate printr-un geam lăsat deschis, de unde a sustras suma de 5850 lei.

Cercetările  continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale  precum și pentru recuperarea prejudiciului, cu cel în cauză în stare de libertate.

 Activități rutiere

 

Poliţiştii sătmăreni au acţionat în cursul zilei de ieri pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor  generatoare de accidente de circulaţie.

Pentru abaterile constatate , au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.877 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce,  16  premise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Printre permisele ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, se află și cel al unui cetățean italian de 33 de ani  care  a fost surprins  de aparatul radar al Serviciului Rutier,  circulând pe DN 19,  în localitatea Ciuperceni cu viteza de 120 km/h . Pe lângă măsura complementară, cel de la volan au fost sancționat și cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei.

 

  •  

Tot în  cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier, au oprit pe DN19, în localitatea Păulian, un autoturism condus de un  sălăjean de 48 ani.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o  concentrație alcoolică de  1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei și i  s-a întocmit dosar penal .

comunicat IJP

Lasati un comentariu