455 mii lei primiţi de careieni pentru despăgubiri. Lista exproprierilor pentru centura municipiului Carei

• publicat la: 8 iulie 2017
455 mii lei primiţi de careieni pentru despăgubiri. Lista exproprierilor pentru centura municipiului Carei

Centura Careiului.  Obiectivul pe care toţi careienii îl aşteaptă cu sufletul la gură pentru a scăpa de traficul greu infernal din zona centrală.  Locuitorii străzilor Mihai Viteazu şi 25 Octombrie sunt cei mai afectaţi de transportul camioanelor de mare tonaj, casele lor având deja numeroase fisuri. Când credeam că inaugurarea sa  e o problemă de câteva luni de zile a venit vestea că executantul a dat faliment în ţara sa, Spania. Acum aşteptăm ca să se organizeze o nouă licitaţie pentru desemnarea altui executant.

Potrivit Hotărârii 894 din data de 7 septembrie 2011 privind declanşarea procedurilor de expropiere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropiere al lucrării de utilitate publică ,, Varianta ocolitoare Carei km 0+000  -km 10+459″ pe raza localităţii Carei, Guvernul Boc de la acea dată a alocat sume în valoare de 435 mii lei  de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi infrastructurii rutiere  pentru 222.554 mp.

Ulterior a mai fost emisă Hotărârea 178 din 23 martie 2016  privind suplimentarea terenurilor expropriate în cuantum de 20 mii lei pentru suprafaţa de 14.056 mp.

Lucrarea cunoscută ca şi Centura de Ocolire a Careiului a fost folosită mereu de administraţia Kovacs-Keiser  în  campaniile electorale ca şi un trofeu,  pentru cei prea puţin informaţi , dar  de fapt  proiectul şi realizarea aparţin Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulate prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România.  Firma desemnată a efectua lucrările a fost Magenta SRL.

Vă prezentăm în continuare tabelul cu terenurile expropriate în prima etapă, din 2011, precum şi sumele aferente despăgubirilor. Pentru 222.554  mp de teren au fost acordaţi  434.800,29 lei.

Tabelul a fost publicat în Monitorul Oficial  nr.669 din 20 septrembrie 2011.

În data de 28 martie 2016 apare în Monitorul Oficial nr.227 şi Tabelul cu imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării ,,Varianta ocolitoare Carei,,  deţinătorii acestora precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.

 

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu