Nu dezinformaţi! Primarul datornic Kovacs nu are treabă cu centura Careiului

• publicat la: 9 iulie 2018
Nu dezinformaţi! Primarul datornic Kovacs nu are treabă cu centura Careiului

Acum 8 ani de zile Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat procedurile de licitaţie pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului nostru , în valoare de  peste 53 milioane lei .

Persoane care nu se informează despre cine a iniţiat şi pornit construcţia de la Centura Careiului se trezesc cu degetele pe taste făcându-se de toată minunea.

Nu este pentru prima dată când centura Careiului se vrea revendicată de primarul datornic Kovacs. Doar că de la vis la realitate este cale lungă. Nu a fost în stare primarul datornic să îşi păstorească cele 5 firme de fabricat mic mobilier darmite să gestioneze proiecte de mare anvergură.

Pentru cei care nu ştiu să se informeze direct de la sursă  dar au totuşi acces la internet, îi invităm să acceseze pagina oficială a Ministerului Transporturilor pentru a se convinge de faptul că Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România. Realizarea a aparţinut  firmei Magenta SRL  care între timp a intrat în insolvenţă.

Finanţarea proiectului a fost asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect reprezintă 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Centura va cuprinde un pasaj peste calea ferată, 15 podeţe, va avea patru sensuri giratorii, două pe DN 19, la inceput si final, unul la intersecţia cu DN1F Carei – Zalău şi unul la intersectia cu DJ 108M. Lăţimea platformei va fi de 12 m, din care 7 m va fi partea carosabilă. Soseaua va avea trei straturi de asfalt de o grosime totală de 25 cm.Termenul de garanţie este de 24 de luni.

Termenul la care trebuia predată  lucrarea a fost  15 aprilie 2014. aici

Primăria Carei nu are nimic de-a face cu acest proiect.

Faptul este confirmat şi de către administratorul public Beko Tamas care a precizat   că municipiul Carei este doar beneficiarul lucrării ,,şosea de centură,, şi …,,.nu avem nici un fel de relaţii contractuale sau juridice cu cei care au iniţiat şi apoi derulat acest proiect,,.

Primarul Kovacs nu se poate abţine de a nu poza în vedetă în faţa celor care nu deţin informaţiile exacte sau nu vor să le acceseze.

Până la finalizarea centurii Careiului se vor putea finaliza şi  procedurile pentru despăgubirea celor cu terenuri  expropriate.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/455-mii-lei-primiti-de-careieni-pentru-despagubiri-lista-exproprierilor-pentru-centura-municipiului-carei.html

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/centura-careiului-o-vaca-buna-de-muls-pentru-primar.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/despre-centura-careiului-si-indatorarea-orasului-pentru-lucrarile-altora.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/centura-de-ocolire-a-careiului-si-planul-urbanistic-general.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/municipiul-carei-nu-a-primit-si-nu-va-primi-bani-pentru-finalizarea-soselei-de-centura-lucrarea-nu-are-nimic-a-face-cu-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2010/08/centura-de-ocolire-pentru-carei-in-valoare-de-peste-53-milioane-lei.html

http://www.buletindecarei.ro/2012/07/lucru-intens-la-centura-carei.html

 

Lasati un comentariu