Cum păstrăm curăţenia în Carei?

• publicat la: 22 iulie 2017
Cum păstrăm curăţenia în Carei?

Ce credeţi că îi determină pe oameni să arunce pe jos hârtii, sticle si alte ambalaje sau resturi? Lipsa educaţiei, lipsa unor legi aspre, lipsa campaniilor de informare sau lipsa initiativelor gen “Let’s Do it România!” pentru oraşe? 

Fiecare localitate se străduieşte  să prezinte vizitatorilor săi dar nu numai o imagine cât mai atractivă pentru a-i deterrmina să revină şi să aprecieze locul. În acest sens  curăţenia este asigurată de angajaţi ai  societăţilor de profil.

Ce ne facem însă când tocmai locuitori ai oraşului nu înţeleg  să folosească pubelele şi locurile speciale pentru adunat gunoiul menaje sau cel din construcţii?

în spatele Gării..imagini care se văd de orice călător din trenurile care vin sau pleacă din Carei

Baia Comunală, lateral

Grădina Viilor valea Tireamului

strada pomilor

zona pieţei….

E drept că în zona centrală vigilenţa gardienilor este sporită dar  asta nu înseamnă că în zona din imediata vecinătate cu cea centrală să se arunce la voia întâmplării sacii cu gunoaie. Chiar trebuie să fim urmăriţi de responsabilii cu ordinea publică din oraş pentru a respecta curăţenia Careiului?

Sunt multe persoane dintre cele care aruncă  ambalajul unui produs consumat pe jos dar care nu procedează la fel când sunt plecate în ţări străine. Şi atunci care este explicaţia? Amenda pentru un muc de ţigară aruncat pe joc în marile capitale occidentale  începe de la 35 de euro iar în unele locuri guma de mestecat e interzisă de la comercializare în zonele centrale. În Suedia amenzile sunt în jur de 120 de dolari.

Imaginile de mai sus sunt din faţa cimitirului Mestereszi…..

Buletin de Carei propune celor care văd astfel de derapaje de la regulile de comportament civilizat să ia atiudine şi să atenţioneze persoanele care greşesc. Bunul trai şi civilizaţia încep cu păstrarea curăţeniei oraşului.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu