DSP Satu Mare constată una, Primăria Tiream alta

• publicat la: 26 iulie 2017
DSP Satu Mare constată una, Primăria Tiream alta

Animozităţile declanşate   în comuna Tiream  după ce un localnic  a început construcţia unui gard de 2,32 m din bolţari de beton în faţa geamului vecinului său,  după cumpărarea proprietăţii în 2009 sunt departe de a  se estompa. Pentru clarificarea situaţiei au fost solicitate mai multe instituţii dar pe măsura trecerii timpului iţele problemei se încurcă tot mai rău şi în încercarea de  a le descurca  ies la suprafaţă  noi şi noi date.

Iniţial , problema a fost gardul ridicat din bolţari de beton  lângă o casă construită în 1928 dar  s-a ajuns în situaţia ca  vecinul  ,,constructor,,  să reclame încălcarea proprietăţii pentru un racord de apă. De cealaltă parte, vecinul a reclamat existenţa unei fose septice amenajate într-o fântână  mai veche la mică distanţă de casa acestuia.

Astfel, DSP Satu Mare a venit la faţa locului pentru a constata  dacă se confirmă sau nu  cele reclamate. Potrivit adresei  redactate ulterior, aflăm că cele semnalate de Mateş Rozalia se confirmă.

Deci familia Babici este atenţionată a construi o fosă septică vidanjabilă , la cel puţin 10 m de locuinţa vecinilor.

Ulterior acestei adrese a DSP Satu Mare, primarul comunei Tiream specifică în adresa 1532 către Prefectură  că  ,,familia Babici are o fosă septică la aproximativ 3 m de casă dar este închisă ermetic şi este crescută iarbă peste ea.  Menţionăm faptul că în comuna Tiream nu are nimeni autorizaţie pentru racordare la apa potabilă şi fosa septică,,……semnat şi ştampilat de primarul Tar Nicolae care locuieşte într-o casă cu geam mare către vecinii care încă nu au început construcţia unui gard aşa cum le permite regulamentul aprobat de Primărie.

Şi familia care construieşte gardul fortăreaţă are geam spre vecinul din cealaltă parte, de fapt 2 geamuri.

În comuna Tiream întregul sat  are geam înspre vecini dar nimeni nu a construit până acum gard de bolţari de beton  de peste 2,3 m pe toată lungimea casei pentru a bloca o fereastră.

Mai multe detalii despre cum  înţeleg unele instituţii să se achite de sarcini într-un material viitor. Dacă documentele  promise a le primi mâine  confirmă cele spuse de familia persecutată  se pare că cineva se face vinovat de fals în declaraţii.

 

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu