Discriminare şi la Carei. Doar pentru Satu Mare se iau măsuri?

• publicat la: 7 august 2017
Discriminare şi la Carei. Doar pentru Satu Mare se iau măsuri?

Sătmărenii şi presa centrală sunt revoltaţi în anul 2017 pentru intentia Consiliului Local de a introduce cunoaşterea limbii maghiare ca cerinţă obligatorie pentru angajare la Poliţia Locală.  Ceea ce acum constituie pentru sătmăreni o noutate dar şi o provocare, în Republica de la Carei se aplică de la instalarea la conducere a administraţiei Kovacs-Keiser.  Concret,  pentru concursul organizat pentru postul de administrator public şi cel de director al Direcţiei de învăţământ sănătate din Primăria Carei una dintre condiţii era cunoaşterea  limbii maghiare scris şi vorbit.

Imaginea de mai sus reprezintă anunţul postat la avizierul Primăriei Carei pentru că pe pagina oficială nu apar astfel de anunţuri.

Buletin de Carei a scris la vremea respectivă adică în septembrie 2011  despre aceste anomalii dar Instituţia Prefectului   de la acea dată nu a luat măsuri la fel cum se procedează la ora actuală.

http://www.buletindecarei.ro/2011/09/concurs-cu-dedicatie-la-primaria-carei.html

Nu numai Prefectura a semnalat  acum discriminarea  de la Consiliul Local Satu Mare ci şi Coaliția Națională pentru Modernizarea României.  Aceasta condamnă ferm decizia antinațională și discriminatorie prin care Consiliul Local Satu Mare a scos la concurs pentru ocuparea de funcții publice la Poliția Locală mai multe posturi pentru care a inclus la condiții eliminatorii cunoașterea limbii maghiare.

Cum rămâne cu posturile ocupate la Primăria Carei pe criteriul cunoaşterii obligatorii a limbii maghiare?  Cum rămâne cu persoanele care au fost discriminate  deoarece nu s-au putut prezenta la concurs dacă nu au cunoscut limba maghiară? Contează mai mult cunoşterea limbii maghiare decât competenţele?

Postul de administrator public  a fost ocupat de fostul primar Beko Tamas iar cel de director la învăţământ de Varna Levente care îşi ia concediu fără salar de la primărie pentru a lucra în Ungaria cum a procedat în cursul anului trecut.

Este Primăria de la Carei o Republică cu legi separate de statul numit România? Pe când un comunicat oficial?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu