Întâlnire de proiect Erasmus la Liceul Teoretic din CAREI

• publicat la: 23 octombrie 2017
Întâlnire de proiect Erasmus la Liceul Teoretic din CAREI

Cea de a treia întâlnire de proiect – activităţi de învăţare / predare / formare – în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „La Ville Erasmus”, cu parteneri din Franţa, Belgia si Italia,a avut loc la Liceul Teoretic Carei, în perioada 7 – 13 octombrie 2017.

Au participat 7 profesori şi 20 de elevi din şcolile partenere, toti prezenţi la Carei pentru prima dată.

Programul activităţilor s-a desfăşurat pe mai multe planuri: activităţile de / predare / formares-au desfășurat in workshop-uri multinaționale, în cadrul cărora s-a definitivat planul orașului Utopia în urma propunerilor echipelor prezente, s-au propus  și s-au realizat storytellings privind anumite situații din viitorul oraș, care apoi s-au susţinut prin prezentări PowerPoint în faţa partenerilor de proiect;s-a realizat un curs de formare Minecraft de către echipa franceză, program cu ajutorul căruia va fi realizat orașul Erasmus-Utopia.

Ca și în cadrul mobilităților anterioare, au avut locîntâlniri cu edilii municipiului- oraşul Utopia are deja edili alesi și două conferințe:prima pe tema dezvoltării teritoriale a Municipiului Carei, susținutăde ing. Egli Carmen de la Departamentul de Proiecte a Primăriei Carei,  iar a doua conferință a avut ca temă – Incluziunea socială a grupurilor defavorizate, susținută de președintele Asociației ASIEE, Lőrincz Zoltán, urmate de dezbateri. Le mulțumim pe această cale.

Activitățile multiple desfășurate de echipele de proiect au fost condimentate cu vizitela Muzeul Svăbesc de la Petrești cu degustări de produse tradiționale, în regiunea mănăstirilor de lemn din Maramureş și în  zona ecoturistică Mara-Cosău-Creasta Cocoşului.

Echipa de proiect a Liceului Teoretic Carei este formată din 20 de elevi, fiind condusă de profesorul coordonator Gabriela Mențiu, alături de profesorii Viorel Indrea, Rodica Pop, Zsidó Sándor și Sorina Macec.

Activitățile desfășurate la Carei vor fi continuate în aprilie la Comines(Belgia).

comunicat Liceul Teoretic Carei

Lasati un comentariu