Pregătiri pentru Ziua Armatei Române la Carei şi Satu Mare. Monumentul Ostaşului Român din Carei rămâne înconjurat de perdeaua forestieră de 9 m?

• publicat la: 9 octombrie 2017
Pregătiri pentru Ziua Armatei Române la Carei şi Satu Mare. Monumentul Ostaşului Român din Carei rămâne înconjurat de perdeaua forestieră de 9 m?

Astăzi, 09.10.2017, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip alături de subprefectul Alttfater Tamás au avut o primă întâlnire tehnică cu reprezentanţii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj Napoca şi reprezentanţii Garnizoanei Satu Mare privind organizarea manifestărilor dedicate zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României, care vor avea loc la Satu Mare şi Carei.

În cadrul acestei prime întâlniri s-au  stabilit o parte dintre aspectele organizatorice urmând ca luni, 16 octombrie să aibă loc o nouă întâlnire pe această temă într-o formulă lărgită ( instituţii subordonate M.A.I şi autorităţi locale) în urma căreia va fi stabilit şi programul  manifestărilor.

Se pare că şi în acest an manifestările de Ziua Armatei de la Carei de la Monumentul Ostaşului Român vor putea fi urmărite doar de către cei care vor avea loc strict în faţa lui. Pădurea  de tuia cu care este înconjurat nu permite niciun fel de vizibilitate pentru cei care stau în lateral.

Monumentul Ostaşului Român din Carei este încadrat la categoria monumente de for public şi potrivit Legii 120 din 2006 trebuie pus în valoare de administraţia locală pe raza căreia este amplasat.

 

Buletin de Carei