Ora de începere a manifestărilor de Ziua Armatei la Carei

• publicat la: 17 octombrie 2022
Ora de începere a manifestărilor de Ziua Armatei la Carei

Astăzi a a vut loc la Instituția Prefectului  o întâlnire cu factorii implicați în organizarea Zilei Armatei din 25 octombrie 2022. Comunicatul afișat nu specifica nicio dată concretă  privind orele de desfășurare a manifestărilor de la Carei și Satu Mare.

Pregătiri pentru Ziua Armatei Române la Carei și Satu Mare. Prefectura Satu Mare nu oferă date concrete

Potrivit unor surse bine informate, manifestările de la Carei vor debuta la ora 14,00 în data de 25 octombrie 2022, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român.

Monumentul Ostașului Român este înconjurat la ora actuală de a o pădure de tuia de peste 10 m înălțime.  Urmare a numeroase sesizări privind lipsa oricărei implicări privind  punerea  în valoare a importantului monument de for public ce face parte din Lista Monumentelor Naționale, primarul evazionist Kovacs vrea să acceseze un proiect de 5 milioane de euro care prevede tăierea pădurii de tuia, flancarea monumentului cu 16 plăci înalte de beton, construirea de parcări și terase, loc de joacă precum și cu construirea unui amfiteatru de evenimente chiar lângă obiectivul istoric.

Monumentul Ostașului Român este creația sculptorului român Gheza Vida și a arhitectului Anton Dâmboianu și reprezinbtă simbolul  victoriei Armatei Române asupra ocupantului hortyst.

Solicitarea asociațiunii ASTRA Carei de amplasare a unui catarg cu drapel tricolor, permanent,  în vecinătatea Monumentului Ostașului Român a fost refuzată de consilierii majoritari ai UDMR iar primarul Kovacs s-a exprimat….,,nu provocați maghiarii,,.

Catarg cu drapel românesc refuzat ASTRA Carei de către consilierii UDMR și primarul evazionist. VIDEO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu