Un vis împlinit. Marius Bucureştean a pedalat de la Constanţa la Carei. GALERIE FOTO

• publicat la: 16 mai 2018
Un vis împlinit. Marius Bucureştean  a pedalat de la  Constanţa la Carei. GALERIE FOTO

Vineri,11  mai 2018, Marius Bucureştean a ajuns la destinaţie după 3 zile de pedalat. A doua zi a fost ziua lui de naştere.  La intrarea în oraş  a fost aşteptat de soţia sa împreună cu cele două fetiţe ale lor.

În centrul oraşului zeci de prieteni şi careieni au aplaudat performanţa lui Marius Bucureştean.

Poliţia şi Jandarmeria au asigurat  toate condiţiile pentru ca fanii să îl poată întâmpina aşa cum se cuvine fapt pentru care Marius le este recunoscător.

Dar să vedem ce anume a dus la această  acţiune deosebită  şi singulară până acum în istoria locală.

Marius Bucureştean s-a născut la Carei şi  de 20 de ani  visează să facă acest traseu cu bicicleta. Nu este singurul său vis. Dar visul  său pentru acest traseu a prins acum contur şi s-a materializat cu ajutorul fratelui său Adrian Bucureştean , al  maseur-ului  Cosmin Chelza,  al familiei sale, al prietenilor şi al echipei de baschet BCM Carei.  Marius Bucureştean   este angajat la Remat Invest Satu Mare.

Din  2 ianuarie 2018 a început antrenamentele.  Pedala  minim  5 ore pe zi  la o sală de fitness din Carei. Cei de la sală ştiau că dacă a intrat Marius pe uşă nu va mai putea folosi bicicleta şi altcineva.

Totul a fost pregătit cu minuţiozitate din data de 2 ianuarie 2018. Marius a beneficiat şi de sfaturile preţioase ale renumitului ciclist Alex Ciocan, ROAD Grand Tour căruia îi mulţumeşte pe această cale.

Pentru cursa Constanţa – Carei a fost nevoie de 3 biciclete. A pedalat efectiv   43 de ore  în cele 3 zile şi a parcurs 839 km pe arşită, ploaie sau ceaţă .  În spatele său a fost mereu maşina cu bicicletele de rezervă şi maseurul.  A  făcut deplasarea la Constanţa, mai exact la Mamaia, împreună cu Adrian Bucureştean şi Cosmin Chelza.  Aici au dormit 2 nopţi înainte de START ul pentru cursa Constanţa-Carei.

În prima zi, în data de 9 mai 2018, pornirea a vut loc la ora 4 şi 20 de minute, din Mamaia. Traseul a tecut prin Vadu Oii- Ţăndărei- Slobozia-Urziceni-Ploieşti.  Aici  au poposit pentru noapte careienii.

A doua zi au pornit la ora 5 şi 35 de minute din Ploieşti  spre Cîmpina- Sinaia-Buşteni-Predeal-Braşov-Rupea-Sighişoara-Acăţari.

A treia zi a început la ora 7 şi 35 de minute. Marius Bucureştean a pedalat din  Acăţari  spre Ungheni-Iernut-Luduş-Turda-Cluj Napoca- Zimbor-Românaşi-Zalău-Sărmăşag-Tăşnad-Carei.

În trafic  a avut parte de multă înţelegere din partea şoferilor care nu puteau depăşi pe linie continuă caravana cu un biciclist în frunte.

Au fost mai multe claxoane de încurajare decât de nemulţumire.

La intrarea în Carei au fost cele mai emoţionante momente. Era ora 22,50 în data de 11 mai 2018. Obosit dar cu satisfacţia visului împlinit, Marius şi-a îmbrăţişat familia şi prietenii şi au pormit în alai spre centrul oraşului. Momente deosebite.

,,Mă simt fabulos, împlinit! Mi-am îndeplinit unul dintre vise…..,,  a afirmat Marius Bucureştean la sosirea în Carei, puncul final al traseului propus.

Întâlnirea cu mama…

Dragostea de frate…

Echipa

Marius aduce mulţumiri pe această cale tuturor celor care l-au încurajat şi susţinut, mulţumeşte familiei sale pentru înţelegerea de care a dat dovadă pentru ca el să îşi poată îndeplini visul. Nu în ultimul rând mulţumeşte societăţii Remat Invest unde este angajat, pentru sponsorizarea consistentă.

Marius Bucureştean …cum te simţi acum?  ,,Fabulos, dar nu mai vreau să văd bicicletă 2 luni….,,

Felicitări Marius Bucureştean!

 

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 16 mai 2018 - 15:40

Sincere felicitãri domnului Marius Bucureștean!
Este o performanță demnă de admirat pentru un “amator”.
La cât mai multe astfel de “aventuri” si in viitor.
Îi doresc mult succes.

de UP la 16 mai 2018 - 18:59

Sincere felicitari Marius si minunatei tale familii. Ai dus numele Careiului peste Carpati pina la marea cea mare.Asemenea oameni trebuie pretuiti pentruca o fac in primul rind nu pentru propria persoana ci pentru comunitatea in care s-a născut.Felicitari in numele Careienilor ne-ai facut sa fim mindri de tine si de orasul nostru.

de smaranda la 16 mai 2018 - 21:31

BRAVO VOUA! asta da!

de Timoc Titel la 18 mai 2018 - 12:55

Falicitari Marius! RESPECT!

Lasati un comentariu