Careieni cu care ne mândrim

• publicat la: 28 noiembrie 2020
Careieni cu care ne mândrim

Într-o zi de 28 noiembrie 2018,  profesorul Răzvan Nintaș și Marius Bucureștean au organizat plecarea unui grup de careieni patrioți către cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, distanța fiind străbătută pe jos, la fel cum au făcut și înaintașii noștri.

Plecarea a avut loc din fața bustului regelui Ferdinand din Carei în prezența unor grupuri de elevi de la Liceul Teoretic şi Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu care le-au urat Drum Bun şi au cântat cântece patriotice.

https://www.buletindecarei.ro/2018/11/au-pornit-spre-alba-iulia-pe-jos-razvan-nintas-si-marius-bucurestean-au-format-un-grup-cu-care-refac-traseul-din-1918.html

Răzvan Nintaș, Marius Bucureștean, Viorel Cozma  și Denis Kuzmos au ajuns la Alba Iulia pe 1 Decembrie 2018 ca reprezentanți ai Careiului așa cum am avut și acum 100 de ani reprezentanți la Marea Adunare Națională ce a consfințit Marea Unire.

Pentru fapta lor au fost recompensați cu Diplomă de Vrednicie din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu vicar dar nu la Carei așa cum ar fi fost de așteptat ci într-un sat aflat la 18 km distanță de Carei, Dacia.

https://www.buletindecarei.ro/2018/12/razvan-nintas-si-marius-bucurestean-recompensati-de-preasfintitul-parinte-timotei-satmareanul.html

La doi ani de la acest semnificativ moment, profesorul Răzvan Nintaș a reușit editarea unui volum care cuprinde motivația acțiunii din Anul Centenar precum și toate etapele parcurse. Perioada de restricții în care ne aflăm a împiedicat lansarea acestui volum  așa cum se cuvine dar autorul a promis că ne va comunica din timp data la care va putea avea loc prezentarea oficială.

Felicitări și respect acestor români care  pun faptele înaintea vorbelor!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu