Invitaţie. Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2018

• publicat la: 12 decembrie 2018
Invitaţie. Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2018

Duminică, 16 decembrie 2018, de la ora 16,00, va avea loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului  de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei.

În sala mare de la Castel vor evolua cete de colindători sosiţi din toate părţile judeţului.

De la glasuri cristaline de copii ai gospodarilor din  satele mai mult sau mai puţin învecinate şi până la vocile corurilor bărbăteşti printre care se vor afla şi cele ale jandarmilor sătmăreni  se va vesti Naşterea Mântuitorului.

În cadrul Festivalului de Datini şi obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei  va fi  amenajat şi un Târg caritabil. Ornamentele de Crăciun realizate manual  de locatarii  Centrului de Zi  Alexandru vor putea fi preluate în schimbul unei mici donaţii, fiecare după cât consideră potrivit.

Produsele vor fi prezentate pe toată durata Festivalului de Datini. Vor fi prezenţi şi cei care au realizat obiectele.

Ediția actuală va fi una specială, închinată Centenarului Marii Uniri.

Urmărim în mod deosebit şi în acest an conservarea și perpetuarea obiceiurilor tradiționale din Ajun până la Bobotează, al colindelor, cu gândul ca acest demers cultural de tradiție să ne apropie și cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, să ne aducă tuturor liniște, pace, sărbătoare în case și în suflet.

Vă aşteptăm cu drag!

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei

Lasati un comentariu