Indicații șoc la Primăria Carei pentru familia cu casa arsă

• publicat la: 22 februarie 2019
Indicații șoc la  Primăria Carei  pentru familia cu casa arsă

Dezvăluiri șoc!

,,părerea mea…Du-te și vezi câți bani au intrat în contul de donații de la BCR și cumpără o sobă,, …

,,mama voastră face mofturi și nu vrea să meargă la internatul de la școala 10( Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu) ca să doarmă…,,

,, de ce nu lucrați….cum puteți trăi din alocații…cum puteți sta fără loc de muncă….?

,, nu avem locuințe goale…..nu merge așa cum credeți voi, au fost cazuri și mai grave…..,,

Sunt câteva dintre afirmațiile pe care Florica Șuta le-a ascultat din partea celor care s-au întrunit la Primăria Carei pentru a analiza cererea 2326 din 19 februarie prin care familia solicită pentru 2 luni o locuință provizorie.

Florica Șuta, una dintre persoanele care face parte din familia afectată de incendiul din 16 februarie 2019 a fost convocată astăzi la sediul Primăriei Carei unde s-a întrunit comisia de acordare a locuințelor sociale. Aici a fost chestionată cu privire la contul deschis pentru donații , cine este titularul contului, etc  poate pentru a se verifica dacă datele făcute publice de Buletin de Carei  sunt reale. Florica  le-a spus membrilor comisiei că a depus numeroase cereri însoțite de CV pentru obținere loc  de muncă  dar nu a primit aviz favorabil de niciunde. Iar sora sa este nevoită să steaa casă cu mama sa pentru a o îngriji având în vedere starea sa precară de sănătate. La internatul liceului  unde au fost trimise să locuiască au rezistat decât 2 ore atunci când s-au deplasat în lipsă de alt spațiu de dormit.

Noaptea minții! Nu e de ajuns că membrii familiei au parte de zile și nopți de coșmar, că s-a prăpădit și bruma de avere deținută, că dorm în frig și au de reconstruit o casă deși ele nu dispun de posibilități materiale, acum trebuie să suporte și hărțuielile unor persoane care au parte de un cămin călduros și bine garnisit cu mai mult decât strictul necesar .

Buletin de Carei mulțumește tuturor oamenilor de bine care s-au implicat în urma repetatelor anunțuri de solicitare de ajutor. Urmare a acestui demers astăzi s-a întocmit un necesar de materiale de construcții și numeroși voluntari și-au anunțat disponibilitatea pentru lucrările de reconstrucție.

Mulțumim tuturor celor care au donat în sprijinul celor 3 femei și al copilului. Având în vedere gravitatea și dimensiunea pagubelor este nevoie de foarte mult sprijin și multă încurajare creștinească.

Contul a fost deschis pe numele unui membru al familiei și nu dă dreptul NIMĂNUI de la serviciul de asistență socială să emită indicații despre modul de cheltuire al sumelor necesare de altfel la reconstruire!

Acesta este contul unde pot dona  cei care doresc să ajute chiar și cu o cărămidă la reconstrucția casei …

BCR Carei

Titular Florica Suta

Cont LEI RO43RNCB0222100146680001

Nimeni nu merită să pățească astfel de tragedii dar totuși ele au loc. În astfel de situații avem obligația morală de a ajuta semenii noștri mai ales că este vorba și de un copil afectat.  Avem acum posibilitatea să ne mobilizăm și să demonstrăm că suntem o comunitate și nu doar persoane  distincte.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu