Morminte de eroi români la Carei

• publicat la: 21 februarie 2019
Morminte de eroi români la Carei

În septembrie 2014 Buletin de Carei a semnalat pentru prima dată starea  jalnică și revoltătoare în care se aflau mormintele eroilor români din cimitrul central. Ca de obicei, a fost nevoie de intervenții la nivel central pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal, cel al respectului pentru jertfa eroilor Armatei Române.

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/revoltator-eroilor-romani-li-se-refuza-pretuirea-cine-administreaza-cimitirul-eroilor-romani-din-carei.html

Așa arătau în septembrie 2014  mormintele eroilor români. Acoperite de tuia așa cum este momentan acoperit Monumentul Ostașului Român din centrul orașului.

Așa arată astăzi…21 februarie 2019, după ce administrația locală a refuzat să se implice și a fost nevoie de intervenții la alt nivel.

Acea vegetația acoperea de tot crucile de pe mormintele eroilor. Dan Tanasă, cel hulit de presa maghiară locală din Carei, a fost cel care a dat o mână de ajutor .

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/mormintele-eroilor-romani-din-carei-si-asociatia-civica-pentru-demnitate-in-europa.html

Priviți cum au fost curățate în primă fază….

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/cimitirul-eroilor-din-carei-curatat-in-bataie-de-joc.html

Important este că acum mormintele eroilor arată decent și pot fi vizitate de către oricine dorește să spună o rugăciune la căpătîiul lor sau să aprindă o lumânare.

Lupte grele s-au dat la Carei de către Armata Română pentru a elibera pământul românesc iar  acum, administrația exclusiv UDMR istă  vrea tipărituri din care să excludă  românii din istoria locală.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu