Recital Magda Puskas acompaniată de chitaristul Rareș Suciu

• publicat la: 17 decembrie 2019
Recital Magda Puskas acompaniată de chitaristul Rareș Suciu

Marți, 17 decembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor din Castelul Karolyi, a avut loc un spectacol de muzică folk, cu interpreta Magda Pușkaș, acompaniată de chitaristul Rareș Suciu.

În deschiderea evenimentului, Adrian Ștefănuți a prezentat detalii despre evenimentele din decembrie 1989, surprinzând atât aspecte legate de contextul intern și internațional cât și desfășurarea manifestărilor în câteva dintre principalele orașe din țară și modul în care au fost prezentate evenimentele în presa scrisă și nu numai.

Bogdan Georgescu a adresat, de asemenea, câteva cuvinte celor prezenți aducând în prim plan faptul că la Revoluție și-au pierdut viața și oameni nevinovați, unii dintre aceștia fiind chiar copii. După ce s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989, Bogdan Georgescu i-a prezentat pe invitații serii și atmosfera s-a destins o dată cu primele acorduri.

Concertul a cuprins cele mai cunoscute melodii de folk interpretate de cunoscuta artistă, dintre care amintim „Și totuși există iubire”, La o cană cu vin”, „Galbenă gutuie”, „Taina”, dar și cântece și colinde specifice acestei perioade de sărbătoare.

Publicul a fredonat alături de îndrăgita solistă pe toată durata recitalului iar la finalul evenimentului i-a aplaudat în picioare pe artiști.

Un moment deosebit în desfășurarea spectacolului l-a reprezentat colaborarea celor doi artiști cu Marius Georgescu, acesta fiind invitat să se alăture la cahon și să-i acompanieze la mai multe melodii.

Cei doi artiști invitați, alături de Marius Georgescu au creat o atmosferă de bucurie și au adus zâmbete pe fețele celor prezenți atât prin repertoriul ales cât și prin energia și emoția pe care au transmis-o.

Evenimentul a fost dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Lasati un comentariu