Sfântul Florian sau restaurarea programată, dar niciodată terminată

• publicat la: 6 martie 2010
Sfântul Florian sau restaurarea programată, dar niciodată terminată

Primăria a inclus în planurile sale, din acest an, restaurarea statuii Sfântului Florian. Este al şaptelea an consecutiv în care edilii fac acest lucru. Suma ce ar trebui cheltuită în acest scop este de 2020 de lei.

Statuia Sfântului Florian a fost planificată pentru restaurare în urmă cu şapte ani. De atunci până azi, municipalitatea a alocat, în fiecare an, câte o sumă destinată lucrărilor, dar acestea nici măcar nu au început. Conform ciudatei tradiţii, edilii au programat restaurarea şi în acest an, alocând şi suma de 2020 de lei, în acest scop. Banii au fost incluşi în proiectul bugetului pe 2010, care a fost aprobat de Consiliul Local în cadrul şedinţei din luna februarie.

Statuia Sfântului Florian datează din secolul a XVIII-lea, iar din 1970 a fost amplasată în Parcul Dendrologic, unde a rămas până în 2003. În acel an statuia a fost depozitată într-o încăpere a Muzeului Municipal, din Castelul Karolyi, unde se află şi în momentul de faţă. Conform informaţiilor pe care le deţine Buletin de Carei, în timpul manevrelor de mutare, nasul statuii a fost rupt.

Sfântul Florian este apărătorul pompierilor şi al hornarilor.

P.Sarvadi

Lasati un comentariu